”Fantastisk at der findes puljer, der anerkender værdien i kommerciel sangskrivning”

Læs om Esben og Mark der har stablet deres eget pladeselskab på benene med hjælp fra blandt andet de Koda Kultur-puljer, DPA administrerer

DPA administrerer en række Koda Kultur-legater, der er målrettet sangskrivere, producere, komponister og tekstforfattere, der skaber musik inde for det professionelle og markedsorienterede felt. En af dem, der har modtaget støtte fra disse puljer, er Esben Zefting. Han har, ved siden af sit virke som producer og sangskriver for bl.a. Tessa og Shaka Loveless, brugt de seneste år på at etablere sit eget pladeselskab – Elevate CPH sammen Mark Fosnæs. I denne proces har støtten fra Koda Kultur hjulpet gevaldigt:

 

"Vi har været så heldige at få legater flere gange, og det har været helt essentielt for os i etableringen af vores eget pladeselskab og udvikling af fire artistprojekter. Det er fantastisk at der findes puljer som anerkender værdien i at støtte ny kommerciel sangskrivning og hvor vi som tredjemænd (sangskrivere og producere) kan søge midler til at dække de omkostninger, der er ved at udvikle nye artister”, siger Esben Zefting.

 

Esben Zefting og Mark Fosnæs har modtaget støtte fra det, der tidligere hed Tracks og topliner, og som i dag indgår i Akut markedspuljen. Her kan der søges til afsætning, talentudvikling og rejse. Puljen har frist næste gang 26. august og kan søges af alle Koda-medlemmer.

 

I Elevate CPH har de også fået øje på den udvikling og bevægelse om bedre arbejdsvilkår for sangskrivere, der er i øjeblikket. Her arbejder de med en mere fair fordeling på masteren. Netop denne sag har fyldt meget hos DPA i den seneste tid, og forsætter med at gøre det.

 

”Det er oftest os producere og sangskrivere der bærer det økonomiske sats på nye projekter og jeg er derfor meget taknemmelig og glad for at være medlem af en fremsynet organisation som DPA”, siger Esben Zefting.

På billedet: Mark Fosnæs og Esben Zefting.