Få juridisk rådgivning

Som medlem af Koda har du adgang til juridisk rådgivning. Her kan du læse om, hvordan du får hjælp af jurakontoret.

Som medlem hos Koda har du adgang til juridisk rådgivning omkring dine kompositoriske rettigheder. Vi yder alene rådgivning direkte til dig, når du henvender dig som komponist, producer, tekstforfatter eller sangskriver.

 

Du kan fx henvende dig vedrørende:

 • Musikforlagskontrakter

 • Pladekontrakter

 • Licenskontrakter

 • Managementkontrakter

 • Kontrakter om musik i film eller reklamer

 • Krænkelser af dine ophavsrettigheder

 

Dette betyder, at jurakontoret ikke yder rådgivning om bl.a. ansættelsesret, skat, moms, selskabsret og kontrakter underlagt udenlandsk ret.

 

Kun rådgivning for medlemmer

Jurakontoret er udelukkende en rådgivningsfunktion og fører ikke retssager for enkeltmedlemmer, ligesom vi ikke skriver eller forhandler kontrakterne for medlemmerne.

Har du problemer som f.eks. forlagsejer, pladeselskab, manager eller forfatter, kan du ikke benytte rådgivningen. Det er udelukkende medlemmerne, der kan få rådgivning af juristerne. Det er således ikke muligt for en manager eller andre på vegne af medlemmet at få rådgivning hos jurakontoret.

I tilfælde hvor flere medlemmer er involveret med modsatrettede interesser, kan jurakontoret ikke hjælpe, da vi ikke kan yde rådgivning i situationer, hvor der består en interessekonflikt mellem to eller flere medlemmer.

 

Sådan skal du henvende dig

For at vi kan yde den bedst mulig rådgivning, skal du tage højde for følgende, inden du kontakter os.

 • I din henvendelse til Jurakontoret er det et krav, at du i din første mail oplyser dit Koda medlemsnummer samt give udtrykkeligt samtykke til at vi må videregive oplysninger til Koda om at du har rettet henvendelse til os.

 • Vi behandler ikke din henvendelse, før vi har identificeret alle parter, herunder evt. modparter/kontraktsparter i sagen.

 • Læs kontrakten grundigt inden du kontakter os

 • Stiller os konkrete spørgsmål til kontrakten

 • Gør opmærksom på om kontrakten indeholder de ting, du allerede har aftalt med din aftalepart på møder, i mails, over telefon osv.

 

Kontakt

Advokat (H) Casper Andreasen og juridisk assistent Carl Bruno Weitling.

Jurakontoret

Lautrupsgade 9, 5. sal

2100 København Ø

Mail: info@musik-jura.dk

Værd at vide om juridisk rådgivning

Skal du lave en forlagskontrakt, kan du bruge DPA’s skabelon – den finder du her. Du kan også læse vores vejledning til musikforlagsaftaler her. Du er altid velkommen til at kontakte jurakontoret inden du skriver under på en kontrakt.

Nej, det er udelukkende medlemmerne, der kan få rådgivning af juristerne. Det er således ikke muligt for en manager eller andre på vegne af medlemmet at få rådgivning hos jurakontoret.