Europæiske sangskrivere står sammen

Den europæiske sangskriverorganisation ECSA har på baggrund af blandt andet DPA's arbejde, offentliggjort en række guidelines til forhandling af fees og point på masteren.

29. november 2021

Tidligere i år lancerede DPA en række guidelines til hvordan sangskrivere kan stå bedre, når der skal forhandles om fees og point på masteren. Det var resultatet af vores øget fokus på at forberede vilkårene for sangskrivere i en tid, hvor indtjeningen er faldende pga. splittet på streaming.

 

Vi er nu kommet endnu et skridt videre. Vi har siddet med i en arbejdsgruppe med vores europæiske kollegaer, og i dag lancerer den europæiske paraplyorganisation ECSA guidelines i hele Europa på baggrund af bl.a. DPA's arbejde.

 

Forperson Tobias Stenkjær udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af de europæiske guidelines:

“The digital devaluation of songwriters’ income in streaming has left an entire profession at the station, while the master owners reap the benefit of an everexpanding worldwide market. To quote a fellow songwriter, we are trying to save a profession. Fees and points on the master are one way of creating a more fair and balanced economy that benefits the entire value chain behind the songs that we all enjoy.”

 

Udover DPA’s arbejde denne problemstilling, er der trukket på erfaringer fra tyske VERSO, der haft dialog med managers og labels, samt britiske Ivors Academy der har kørt kampagnen #paysongwriters.

 

Du kan finde ECSA’s guidelines til forhandling af fees og point på masteren her.

 

Her kan du læse DPA’s danske guidelines.