Brug hjælpepakkerne

Vores erhverv er hårdt ramt ligesom mange andre. DPA opfordrer derfor alle vores medlemmer til at gøre brug af hjælpepakkerne.

Vores erhverv er hårdt ramt ligesom mange andre. DPA opfordrer derfor alle vores medlemmer til at gøre brug af hjælpepakkerne.

 

At kulturbranchen ikke er anderledes kunne man læse i rapporten ’Genopbygning af Europa der udkom i denne uge. Den viste at kultursektoren i EU har mistet lige så meget som flybranchen. Læs mere om rapporten her.

DPA's formand Niels Mosumgaard siger som kommentar til rapporten:

"Vi har talt meget om at der mangler tal og data i kulturen - nu er der tal på og de er foruroligende. Med den her europæiske undersøgelse fra Koda og Gesac bliver det tydeligt, at skabende kunstnere og musikere er voldsomt berørt af krisen - og der er ingen grund til at vente på flere data. Regeringen må vise, at den forstår, at det er hele samfundet der lider og at musikken er en grundlæggende del af samfundet, vores fællesskaber, vores personlige liv og vores identitet. Hvis musikken skal på vingerne igen, ligesom andre brancher, kræver det meget langsigtede genopretningsplaner. Det er ikke bare hjælpepakker og økonomi hen over sommeren - vi taler seriøse visionære idéer og dialoger med alle parter om de næste mange år."

 

Hos Kulturministeriet kan du bl.a. søge kunststøtteordningen. Har du spørgsmål, kan du bruge deres coronahotline.

Læs mere hos kulturministeriet her

 

Derudover kan du søge de generelle pakker, fx kompensation til selvstændige og freelancere her.

Se mere på Virksomhedsguiden her

 

Derudover kan du også se hele vores overblik over hjælpepakker og kompensationsordninger her.