Writing Camp-puljen: ”Uden støtte havde vi ikke haft mulighed for at gennemføre projektet”

Læs om to af de camps, der modtog støtte fra Writing Camp-puljen i 2023. Puljen har frist på onsdag d. 31/1 kl. 15.

29. januar 2024

To gange om året uddeler DPA sammen med Musikforlæggerne støtte til sangskrivning gennem Koda Kulturs Writing Camp-pulje. Du kan søge om støtte til afvikling af professionelle og ambitiøse sangskrivercamps. Man kan søge til udgifter såsom rejseudgifter, overnatning og studieleje. Writing Camp-puljen kan søges af autorer og musikforlag, der er medlem af Koda. Næste frist er den 31. januar kl. 15. Søg her.

I 2023 gik noget af puljen til Virksund Songwritercamp og Tigerspring. Her er hvad det har betydet for de to camps.

 

“En camp der styrker det øvre danske vækstlag, som afholdes i den midtjyske lille havneby Virksund for 6. år i træk. Støtten har gjort det muligt at kunne invitere branchepersoner til at give feedback på de nyskrevne sange og til at leje de sommerhuse, som både er vores studier og overnatning. Campen startede som en skør idé fra en sangskriver i vækstlaget. Nu består styregruppen af musikskabere i vækstlaget, som for hvert år lærer projektledelse og afvikling. En proces som slet ikke ville have været mulig uden denne støtte. Virksund Songwritercamp er nemlig en camp skabt af vækstlaget for vækstlaget.”

Marie Møller Foged, sangskriver og projektleder for Virksund Songwritercamp

 

“Vi modtog støtte fra puljen til et samarbejde med GRAMMYs og The Recording Academy. Her afholdt vi et writing retreat, hvor vi inviterede forskellige Grammy-nominerede sangskrivere til at arbejde med nyere danske talenter. Herudover satte vi i fællesskab fokus på bedre mental sundhed via talks, som vi delte på forskellige internationale medier. Uden støtte havde vi ikke haft mulighed for at gennemføre projektet.”

Christian Møller, Tigerspring

 

Writing Camp-puljen har har frist den 31. januar kl. 15 og igen den 30. august kl. 15. Læs mere om puljen, og søg her.

Puljen administreres af DPA og Musikforlæggerne i Danmark for Koda Kultur.

Foto: Virksund Songwritercamp