Tak til Jørgen Thorup

Jørgen Thorup træder efter 7 år tilbage som næstformand i DPA. Her kan du læse formand Niels Mosumgaards tale til Jørgen.

I 7 år har Jørgen Thorup været næstformand i DPA og været en afgørende hjælp i foreningen for både bestyrelse, medlemmer og kontor. Men Jørgen Thorup er også en travl mand, der både er aktiv med sin egen musik, turnerer og bestrider en række poster i dansk musikliv, og Jørgen har derfor valgt at træde tilbage som næstformand i DPA og fokusere på sin musik og sit arbejde som Formand i Dansk Kunstnerråd og Spil Dansk Foreningen. Bestyrelsen i DPA siger en stor tak til Jørgen for hans indsats, og ville ønske man kunne invitere til en reception for Jørgen, men pga af corona, kan dette desværre ikke lade sig gøre. Men uanset reception eller ej får du her mulighed for at læse formand Niels Mosumgaards tale til Jørgen Thorup:

 

DPA er en forening af skabende mennesker, og det fællesskab er Jørgen Thorup en helt naturlig del af, og de sidste 7 år har han været næstformand i foreningen. Jørgen skaber med sit smittende humør, nærvær og høje energiniveau en god atmosfære omkring sig, som vi i foreningen sætter stor pris på.

 

Han fik sin tidlige musikalske opdragelse i Radiodrengekoret og på Bording Friskole på Nørrebro, og fandt glæden ikke bare ved musikken men også ved at optræde og rejse. Han er i gang med en lang karriere, som løber fra tidlige orkestre som V6, gennem Melodigrandprix, som korsanger og solist og ikke mindst 15 år, hvor han satte sit præg på et af Danmarks største orkestre Shu-Bi-Dua. Sideløbende har han plejet sin solistkarriere med fire samlinger af sange, og så har han med stor succes været frontfigur i Hardingerband.

 

På den måde er Jørgen både skaber og udøvende musiker, som rigtig mange af DPAs medlemmer. Og med sin begejstring for musik og det at lave sange, har han i mange år været en af Koda Skolekontakts centrale sangskrivere på skoler i hele landet. Her har han lavet sange sammen med eleverne, og lært dem om musikkens værdi og glæden ved kreativitet. Det er også det han gør, når har er ude i virksomheder, hvor han skaber et kreativt rum for ledere og medarbejdere, som de kan samles i. Den måde at trække publikum med ind i det kreative rum, betyder at publikum får en personlig oplevelse af, at sange kommer et sted fra.

 

Jørgens energi har været god i de musikpolitiske sammenhænge som han også er blevet en del af. Særligt har Spil Dansk Ugen haft glæde af, at Jørgen som formand for bestyrelsen, har spredt ordet og glæden ved dansk musik til både kommuner og DR, og han har på den måde forbundet landet med dansk musik i tæt samarbejde med Spil Dansk Ugens direktør, Ricco Victor. Den store samling af interesser i Dansk Kunstnerråd har også fundet en profil omkring Jørgen og sekretariatschef Anne-Mette Wehmüller de senere år, hvor bl.a. 2% omfordelingsbidraget (hvis man kan huske hvor alvorlig den krise egentlig var), og det sidste års Coronakrise har sat de alvorlige rammer for arbejdet.

 

Da Jørgen fyldte 60 år d. 2. oktober udsendte han også en samling virkelig fremragende sange på albummet ’Human Stars’ og kombinationen af arbejdet med at bringe Spil Dansk Ugen sikkert videre, arbejdet i Dansk Kunstnerråd, successen med de nye sange og behovet for at trække vejret, har Jørgen besluttet at der ikke er timer nok i døgnet til at nå det hele og har valgt takke for denne gang i DPAs bestyrelse.

 

Det er vi kede af, for Jørgen har betydet meget for foreningen med sit humør og sin lyst til at alle skal føles sig velkommen og godt tilpas i nogle år præget af konstante forandringer og løbende kriser i musiklivet. Vi vil derfor fra bestyrelsen gerne sige Jørgen en stor tak for indsatsen i foreningen og på alles vegne rundt omkring i musiklivet.

 

Af Niels Mosumgaard, november 2020

 

Man kan høre om Jørgens liv i fire fine podcasts her.