Ny pulje til de danske musikskabere, der løber i front

Elitepuljen er en ny Koda Kultur-pulje målrettet den professionelle elite af danske sangskrivere og producere. Du kan søge op til 200.000 til projekter rettet mod et større kommercielt marked. Ansøgningsfristen er 10. november.

8. oktober 2021

Ligesom i idrættens verden er der også en elite i musikkens verden, hvis resultater gavner hele vejen ned i fødekæden. Når Caroline Wozniacki vandt internationale sejre, gavnede det hele tennissporten i Danmark og idrætsklubberne hvor flere børn begyndte at spille tennis.

På samme måde gavner det hele den danske musikbranche, når danske sangskrivere og producere indtager verden med deres musik og sætter mærkbare resultater på verdenskortet. Det skaber både en indtjening hjem til Danmark, skaber rollemodeller og erfaringer. For at netop den danske elite af professionelle musikskabere, der arbejder med musik til både det nationale og det internationale kommercielle marked, kan fortsætte med at vækste og skabe øgede midler til gavn for alle, har DPA søsat en ny type pulje muliggjort af midler fra Koda Kultur ved navn ’Elitepuljen’.

Denne pulje er målrettet den professionelle elite, hvis produktionsvilkår og -omkostninger er markant højere, men hvor projektet har mulighed for at øge dansk rettighedsindtægt og -eksport markant til gavn for det danske marked generelt. Målet med puljen er bl.a. også at fastholde rettigheder inden for dansk økonomi. 


Hvem kan søge puljen?
Du kan søge puljen, hvis du er medlem af Koda som autor. Du skal minimum have tjent 150.000 kr. i Kodaindtægt i løbet af de sidste tre år. Hvis du ikke har den Kodaindkomst endnu, skal du kunne dokumentere at være del af et projekt rettet mod et større kommercielt marked i Danmark og meget gerne mod det internationale marked med en udgivelse på vej eller allerede ude.  

Hvornår
Puljen har frist den 10. november kl. 23.59. Søg via Koda Kultur her.


Beløb
Puljen uddeler legater på mellem 50.000-200.000 kr. Puljen er på i alt 1 million kroner. Puljen kan søges én gang om året.

Legatudvalget
Alle ansøgninger bedømmes af et udvalg bestående af:
Luisa L. Rolander, A&R GL Music
Lene Dissing, sangskriver Startone Music
Jonas Jeberg, producer
Mads Langer, artist og sangskriver

Legatmedlemmerne kan ikke selv søge puljen og følger DPA’s fortroligheds- og habilitetspolitik i behandlingen af ansøgningerne.

Hvad kan du søge til/hvad er kriterierne?

  • I din ansøgning skal du kunne dokumentere at der er et momentum for dit projekt, hvor du med dine samarbejdspartnere, vil kunne udvide dit marked markant med det rigtige økonomiske skub fra denne pulje.

  • Du skal kunne dokumentere at være del af et projekt rettet mod et større kommercielt marked i Danmark og/eller meget gerne mod det internationale marked.   

  • Der skal være bekræftede samarbejdspartnere, som skal oplistes i ansøgningen.

  • Projektet skal gennemføres senest et år efter tildelingen af støtten.

  • Du kan ikke søge om fuld finansiering

  • Generel drift kan der ikke søges til

Alle navne, der modtager støtte offentliggøres på Koda Kulturs hjemmeside.

Søg via Koda Kultur her.

Elitepuljen er muliggjort af Kodas Kulturelle Midler. Midlerne kommer fra op til 10% af Kodas nettoindtjening - det vil sige fra musikskaberne selv.