Noah Rosanes lukkes inde i et mobilt studie døgnet rundt under Roskilde Festival

Producer og musiker Noah Rosanes låser sig inde i et mobilt studie 24 timer i døgnet under hele Roskilde Festival. Derinde fra vil han skabe musikalske værker i samspil med 20 udvalgte musikere, der har spillet eller opholder sig på festivalen.

21. juni 2022

Om få dage er der efter tre års venten endnu en gang Roskilde Festival. Efter to somre uden festivalen, kan musikken igen blive spillet på de mange scener og på Soundbokse rundt omkring på campingområdet. Én hvis musik også kommer til at kunne høres på Dyrskuepladsen er DPA-medlem, producer og musiker Noah Rosanes. Her er det dog ikke musik, der allerede er skrevet og udgivet. For Noah skal som en del af værket Unify låses inde i et mobilt glascontainerstudie 24 timer i døgnet under hele festivalen, hvorfra han i samarbejde med en række andre kunstnere skal skabe et unikt værk.

Idéen til det noget ekstreme projekt kom, da Noah Rosanes for 6 år siden over en uge havde forskellige folk til at komme forbi sit studie og arbejde på samme værk:

”Som producer er det ret fedt at have mange kort på hånden. Og med de mange forskellige mennesker der kom forbi, gav det mange spændende muligheder at arbejde ud fra.”, siger Noah, der efterfølgende tog fat i Roskilde Festival og fik stablet Unify-projektet på benene.

 

Helt konkret kommer han til at være placeret i en container med glasfacade. Her er et studie sat op, og ude foran glascontaineren er der højtalere, så publikum både kan se og høre hvad der sker inde i studiet. Undervejs kommer der en lang række sangskrivere, musikere og artister forbi containeren og skriver på værket:

”Det er på en måde lidt som en writing camp – eller en meget lang session.”

En af dem der kigger forbi containeren i løbet af festivalen sanger, sangskriver og producer Amanda Wium. Hun fortæller om sin forventning til samarbejdet:

"Jeg forventer at Noah og jeg i rammerne af Roskilde Festival mødes med energi af mennesker, musik og sommer, og får eksperimenteret os frem til nogle idéer og stemninger som vil udgøre en lille del af Unify-projektet. Jeg går ind til det med ingen forventninger om hvor vi skal hen musikalsk, men kender jeg Noah ret, så skal vi for det første have det sjovt og dernæst skabe musik sammen. Jeg synes det er et hammersejt projekt, og jeg synes Noah Rosanes er den helt rette kaptajn til at køre Unify med hans åbenhed og legende musikalitet. Normalt kan det være en smule angstprovokerende for mig overhovedet ikke at vide hvad jeg går ind til, men det er jo der musikken opstår. At vi helt sikkert har lavet noget vi synes er fedt efter et par timer. Det glæder jeg mig til."

 

Udover at festivalgængerne får et unikt indblik i skabelsesprocessen mens den sker, så kan det også opleves efterfølgende, når værket udstilles på museet Ragnarock i Roskilde fra oktober. Her vil selve containeren stå i foyeren, hvor man selvfølgelig også kan høre den musik der blev skabt.

 

Spørger man Noah Rosanes hvad han tror der kommer ud af Unify-projektet, kan det gå mange veje:

”Det er musikere fra mange forskellige cirkler der mødes og laver et fælles værk, hvilket også er det der gør projektet spændende. Det bliver et kunstværk som kommer til at folde sig ud som et landskab. Som bryde det normale radio format."

Sangskriver og artist Mattias Kolstrup skal også ind og være en del af Unify-projektet undervejs:

"Jeg var lidt nervøs da jeg hørte at Noah lukker sig inde 24 timer i døgnet. Kom han i bad? På mange måder i Roskildes ånd, måske.", joker han og fortsætter: "Men vi må jo lide for kunsten. Jeg forventer at vi får lavet et kæmpe verdenshit i de to timer jeg er der. Unify er en fed måde at vise omverdenen, hvordan kunst kan blive skabt i ét langt kreativt flow. Personificeret af Noah Rosanes."

 

Du kan se Noah Rosanes i Unify-containeren i festivalens fire musikdage 24 timer i døgnet. Læs mere om projektet hos Roskilde Festival her.