Mindeord for Jørn Rosenville

Musiker og mangeårigt DPA-medlem Jørn Rosenville er død 72 år gammel. Æret være hans minde. Her kan du læse Lennart Johannesens mindeord for Jørn.

Det kom som et chok, da jeg søndag læste, at min makker gennem rigtig mange år, Jørn Rosenville var afgået ved døden.

Jeg mødte Jørn første gang i efteråret 1970, hvor Family Swingers spillede til en amatørkonkurrence på Søpavillionen i Fredensborg. Han ankom i fru Elsa’s fantastiske hjemmestrik, gik på scenen, og vandt med Beatles sange. Jeg var, udover musiker, ansat hos Eugen Tajmer Booking, og kunne sagtens spotte et talent udover det almindelige.

Jeg hentede Jørn ind til et møde hos Tajmer, og fik ham sat sammen med et par musikere, Biker & Henrik Mittelstrasse, og sendte dem i øvelejr på Tuse Næs, så de 3 dage efter kunne starte op på et måneds arrangement på Indu Bar i Helsingør, under navnet Country Road.

Jørn Rosenville blev i 1976 medlem af Family Swingers permanent i et par år.

Vores veje skiltes i 12-14 år indtil Holbæk lokal TV kom på banen, hvor jeg var ansat på Holbæk Amts Venstreblad, TV Holbæk. Jeg opsøgte Jørn i Meløse, og vi lavede i den periode 300 tv reklamer, hvor vi sang, speakede og spillede diverse roller.

Det medførte interesse fra Johnny Reimars TV selskab, TV 1, og vi fik til opgave at skabe den danske udgave af Super Mario og Luigi til TV2, hvor vi spillede og sang, og endte med at optræde ca. 1200 job gennem en 10 års periode - endda med afstikkere til Spanien.

I efteråret 2001 var vi i gang med Super Mario og Luigi’s 2. CD. Vi havde skrevet en hav af sange, men en enkelt sang stak ud som en voksen sang, så vi lavede en voksentekst, og udgav den under Fede Finn & Funny Boyz.

Sangen hedder ”Min Bror & Jeg”, og p4’s aftenflade begyndte at ”råspille” den, og det gav blod på tanden til mere.

I samme år skabte Johnny Reimar Bakkedyrene, hvor Johnny Reimar var grævling og hjort, jeg var ræv, og Jørn var pindsvinet, et show som gennem 10 sæsoner kørte på Dyrehavsbakkens friluftsscene.

Fede Finn & Funny Boyz fortsatte ufortrødent og i 2005 var Jørn forsanger på Kærligheden Brænder, som blev et monster hit, og da den blev genudgivet i 2007, gik det helt amok, vi smed alt, hvad vi havde i hænderne, og knoklede med spille jobs, TV shows m.v.

Fede Finn & Funny Boyz TV succes skyldtes ikke alene os, men også Maud Kofod, og fans efterspurgte Maud i bandet, hvilket Jørn ikke synes, var en god ide. ”Kvinder, truthorn og mandehørm” hørte ikke sammen i et band, og vores veje skiltes i december 2009.

Efter så mange års samarbejde, på både godt og ondt, var det et chok, da jeg søndag hørte det sørgelige budskab.

Tak for mange fantastiske timer- både til vands, til lands og i luften, vi har haft sammen.

Ære være Jørn Rosenvilles minde.

Af Lennart Johannesen