Klaus Brinch 1939-2020

Komponisten, tekstforfatteren og mangeårigt DPA-medlem Klaus Brinch er død, 81 år gammel. Æret være hans mind. Læs Asger Bergs mindeord her.

Komponisten og tekstforfatteren Klaus Brinch, mangeårigt DPA-medlem, døde pludseligt den 17. november 2020, 81 år gammel. Eller rettere – 81 år ung. Mange vil kende og huske ham fra vores generalforsamlinger, sommermøder og kegleaftner, som han sjældent forsømte. På cykel fra Hellerup kom han glad og energisk ind til Lautrupsgade for at være med, når der skete noget, og for at hilse på gamle forbundsfæller. Hvis der på et møde blev talt for meget om tiører fra YouTube, kunne han rejse sig for at fortælle om, hvor mange tusinde kroner han årligt fik fra Copydan. Blot for at gøre opmærksom på, at vi DPA-autorer er mange slags.

Med rette kunne han være stolt af sine værker, hvor ikke mindst konfirmationssalmen ”Uberørt af byens travlhed” er blevet en stor succes i de senere år. Som seminarielektor i musik, cand.pæd., havde han en lang karriere, men det er som komponist, han vil huskes, ikke mindst for sine fine og sangbare salmemelodier. Også børnesange og korsange leverede han stribevis af, og mange er indspillede. Han samarbejdede her bl.a. med forfattere som Benny Andersen og Halfdan Rasmussen.

I sin metier kombinerede han musikalsk perfektionisme, spontan kreativitet og drenget humor. Han kunne dvæle længe og selvkritisk ved en detalje, når en node skulle afleveres. Men privat kunne han også intuitivt levere en finurlig sproglig vits, når det faldt ham ind. Ikke sært, at han i årevis var en skattet medarbejder ved Blæksprutten og Politikens ATS. I hans gæstfri hjem samlede han og Jytte mange af de venner og samarbejdspartnere, der fra i dag må savne en hilsen fra ham. Vi vil huske ham med glæde. Ære være hans minde.

Asger Berg.