Har du en ide til et projekt, der kan øge diversiteten i dansk musikliv?

Arrangementet er aflyst.

27. oktober 2021

NB! Arrangementet er aflyst.

Har du en ide til et projekt, der kan øge diversiteten i dansk musikliv? 

kom til inspirations- og erfaringsmøde hos DPA  

I 2020 lancerede DPA for første gang en diversitetspulje, hvis mål var at styrke diversiteten af sangskrivere og producere i Danmark. Feltet af ansøgere viste et væld af gode projekter med forskellige fokus på henholdsvis køn, alder og etnicitet.  

To af projekterne, der modtog støtte, kan du nu møde mandag den 8. november hos DPA, hvor de vil dele deres erfaringer med, hvordan midlerne fra puljen satte skub i deres projekter. Du kan også høre mere om dette års uddeling af diversitetslegater, som kan søges fra den 1. november til og med den 1. december 2021.  

Tid og sted 
Mandag den 8. november, Kl 16.00-18.00 
DPA, Lautrupsgade 9, 5. sal 
2100 København Ø 

Den 8. november vil du møde:

 

Mai Young Øvlisen, modtager af legat fra diversitetspuljen 2020 
Komponist & frontperson Mai Young Øvlisen fortolker transnationalitet og allyship i sit band Meejah, som debuterede med albummet “Queen of Spring” i 2021. Mai modtog sidste vinter DPA’s diversitetsstøtte for at fremme asiatisk repræsentation i Danmark og for at få mentoring på sin strategi for udgivelsen af albummet. “Queen of Spring” bearbejder identitetsdannelse og allyship gennem toner, lydforståelser, koncept, lyriske universer og fortællinger om balancen mellem øst og vest, Koreakrigen, bortadoptionen af 220.000 børn til vesten, koldkrigsrester, Østens barmhjertige moder Kwan Yin og den sidste koreanske kejserinde Queen Min, som blev snigmyrdet i 1895.

 “Jeg oplever et kæmpe ryk i det Asian American kvindelige, repræsentationsfelt for tiden, med kunstnere som bl.a. Sandra Oh, Ali Wong og Akwafina, som skubber ved mulighederne for de roller og branchemæssige placeringer, som asiatiske, kvindelige artister kan have: derfor er repræsentation så vigtig, fordi det udsiger: Hvis hun kan, så kan jeg også. Den asiatiske, vestlige oplevelse har på mange måder været usynlig, og stereotyper er ofte blevet repliceret af kunsten og i populærkulturen. Og det er en forsimpling af menneskeligt liv.  

Jeg spejler mig i dem, fordi de er vesterlændinge med asiatisk udseende og baggrund, som fortæller historier med helt unikke udsyn, som spejler vores samfund på en ny måde. Det skal vi have mere af i Danmark også for at berige vores syn på os selv”, siger Mai Young Øvlisen. 

Carolina Echeverri, mentor for Mai Young Øvlisen 
I was born and brought up in Colombia, and studied International Business and Economics in Amsterdam. I was the European Head of Marketing & PR at ANTI/Epitaph records in Amsterdam where I got to work with artists like Tom Waits, Converge, Neko Case, Bad Religion, Rancid, Mavis Staples, Social Distortion and The Black Keys. In 2011 i moved to Copenhagen, where I did International Development at Volcano for their management roster. When Volcano seized to exist, Jesper Majdall and I created our own management company called Skyway, managing acts like Broken Twin, Maggie Bjorklund and WhoMadeWho. 

Today I'm a Senior Advisor for Music Export Denmark (MXD) working projects with NOMEX, Roskilde Festival, KEXP, as well as our own projects with focus on international markets and platforms, while also devoting some of my time teaching Entrepreneurship to the artist line at RMC. 

SØNTH COLLECTIVE, modtager af legat fra diversitetspuljen 2020 
SØNTH COLLECTIVE fik støtte til at udføre to projekter. Det ene var 15 Waves for Ciani, en hyldest til new age- og avantgardekomponisten Suzanne Ciani. For at fejre hendes 75-års fødselsdag, samlede SØNTH COLLECTIVE 15 kvindelige, non-binære og transpersoner til at komponere numre inspireret af Cianis værker. Det andet projekt var SØNTH Present på Sorte Firkant Musikfestival i Brorsons Kirke. Her præsenteredes fire kvindelige artister, som alle spiller elektronisk musik med synthesizeren i fokus. Under koncerten blev Brorsons kirkerum forvandlet til en lysinstallation.  

SØNTH collective er et feministisk synthesizer-baseret kollektiv med base i København. SØNTH collective består af de fire artister ALOO, Cecilie Penney, Excelsior og Sofie Birch – et fællesskab der har mere tilfælles end kærligheden til synthesizers, for i kollektivet arbejdes der aktivt for ligestillingen i musikbranchen. Dette gør SØNTH collective ved at arrangere koncerter, lave fællesudgivelser og invitere til workshops for og af kvinder og kønsminoriteter. Målet med kollektivet er at kuratere en platform, hvor kvindelige musikere kan støtte hinanden i at skabe aktuel elektronisk musik af høj kvalitet. 

Diversitetspuljen er muliggjort med midler fra Copydan.