DPA arbejder for en tryg branche

DPA bakker op om alle, der stiller sig frem ifm. dokumentar om sexisme i musikbranchen. Her sætter vi fokus på de tiltag DPA har, for at skabe en tryggere branche for alle.

10. juni 2024

I dag kan dokumentaren ‘Sexisme i musikbranchen’ ses på DR. I DPA bakker vi 100% op om alle, der stiller sig frem i dokumentaren. Vi vil arbejde for at dokumentaren bliver del af den kulturændring, som vores branche har brug for. En kulturændring hvor vi som branche tager et opgør med grænseoverskridende adfærd og strukturel sexisme.

 

Sammen med 14 andre musikorganisationer er DPA en del af Trygt Rum Netværket. Netværket står bag en rådgivningstelefon, hvor man kan ringe og få hjælp og rådgivning, hvis man har oplevet grænseoverskridende adfærd i musik- og kulturbranchen. Linjen varetages af Sex og Samfund. Telefonen har åbent tirsdag-fredag mellem 15 og 17, og man kan ringe på 70 20 99 99.

 

Trygt Rum Netværket står desuden bag en handleguide, der giver inspiration til aktører i musikbranchen og giver konkrete råd til, hvordan man kan være med til at skabe en sundere og tryggere arbejdskultur. Læs handleguiden her.

 

Et af rådene fra handleguiden er, at man som organisation skal have en samværspolitik. I DPA har vi en række safer space principper, som det forventes, at man overholder som medlem til vores arrangementer, camps og projekter, vi støtter. Læs mere om principperne og handleplanen for hvordan vi håndterer principperne i praksis her.