Diversitetspulje uddelt: ”Et vigtigt økonomisk skulderklap”

DPA har uddelt 17 legater fra den nye diversitetspulje.

For nyligt lancerede DPA en ny pulje, der skulle styrke diversiteten af sangskrivere og producere i den danske musikbranche. Nu er der uddelt i alt 17 legater til en række spændende projekter og enkeltpersoner – i alt 505.000 kroner.

 

En af de projekter, der har modtaget støtte er Bandakademiets projekt GOTCH – GIRLS ON THE CHART. GOTCH skal være med til at skubbe markant til kønsbalancen og øge diversiteten blandt fremtidens kunstnere og sangskrivere ved at sende endnu flere debuterende kvindelige talenter ud i æteren, på scenerne, hitlisterne og song credit listerne.

”Legatet fra DPA er et vigtigt økonomiske skulderklap, der betyder, at GOTCH kommer ud af starthullerne efter nytår. Vi bruger blandt andet legatet til at udvikle det konkrete indhold i forløbet i tæt dialog med projektets målgruppe”, siger Marianne Fruergaard der er leder af Bandakademiet.

 

Et andet projekt der fik tildelt støtte, er det feministiske synthesizer-kollektiv SØNTH, der er et fællesskab, der arbejder for ligestilling i musikbranchen gennem koncerter, fælles udgivelser og workshops for og af kvinder, transpersoner og ikke-binære.

"Legatet støtter os i vores arbejde med at arrangere begivenheder drevet af kønsminoriteter. Næste event fra SØNTH collective bliver i Brorsons Kirke i januar, hvor vi præsenterer fire musikere, der i samarbejde med en visuelle artist, omdanner kirkerummet til en tætomsluttende oplevelse med synthbåret musik og analoge visuals.", udtaler Sofie Søe fra SØNTH collective.

Midlerne til puljen kommer fra Copydan Tekst og Node samt Kultur Plus.