Akut markedspuljen: Fleksibilitet giver kreativt overskud

Koda Kultur-puljen Akut marked uddeles 10 gange om året til afsætning, talentudvikling og rejse. Læs om en af modtagerne her.

30. september 2021

Siden de Koda Kultur-legater, som DPA administrerer, tidligere i år blev omstruktureret, er Akut markedspuljen blevet uddelt månedligt (med undtagelse af juli). Det blev gjort for bedre at afspejle den virkelighed mange musikskabere i den kommercielle musikbranche har, hvor der ofte er korte tidsfrister.

 

Akut markedspuljen støtter den musik, der arbejder markedsorienteret og har fokus på eksport. I puljen kan man søge til afsætning til tredjeperson – det kan fx være sync eller pitch. Man kan også søge til talentudvikling eller til rejse.

 

I løbet af året har mange forskellige modtaget legater fra Akut markedspuljen. En af dem er Emil Harm Sørensen, der sammen med sin bror Asmus, udgør en succesfuld producerduo:

 

”Min bror og jeg modtog et legat fra Akut markedspuljen til at tage på en netværks- og sessiontur til Stockholm. Helt konkret kunne vi bruge støtten til at facilitere rejsen med flybilletter, logi osv.”, siger Emil Harm Sørensen. Han lægger også vægt på den fleksibilitet de mange frister giver:

 

”Støtten var med til at gøre os mobile og tage til sessions, der var sat op med relativ kort varsel. Den var også med til at frigive et kreativt overskud, så vi kunne fokusere på det rent musikalske. Det var virkelig optur!”

 

Næste frist for at søge Akut markedspuljen er allerede i dag, d. 30. september. Kan du ikke nå det, er der allerede frist igen 28. oktober. Læs mere og søg puljen her.