"Akut markedspulje har gjort en kæmpe forskel for mit virke som professionel writer"

Læs om nogle af dem, der har modtaget legater fra de Koda Kultur-puljer, som DPA administrerer.

30. august 2023

DPA er hvert år med til at uddele en række af de mange Koda Kultur-puljer, der findes for at styrke den danske musikscene. En af disse er Akut markedspulje. I Akut markedspuljen kan du søge støtte til dine markedsorienterede projekter – det kan fx være en rejse, mulighed for at deltage på en camp eller hvis du skal skrive musik til afsætning. Vi har spurgt nogle af legatmodtagerne, hvad støtten har betydet for dem. 
 
 
"Akut markedspulje har gjort en kæmpe forskel for mit virke som professionel writer. Legatet har ad flere omgange muliggjort at jeg har kunnet fordybe mig i at skrive materiale og derefter pitche sangene til en artist. Det var denne pulje der fik mig i gang med mit pitch-eventyr, der startede da jeg sammen med Søren Breum skrev "Something To Say" og pitchede den til Jada. Vi var heldige at hun elskede sangen og havde lyst til at lave den helt færdig med os. Den blev udgivet som single og sidenhen har Jada været en af de artister jeg har arbejdet allermest med. Puljen har belønnet det at være målrettet og ambitiøs, og jeg er meget taknemmelig for at den findes."

August Fogh

"Jeg modtog støtte til at deltage i Independent Games Festival, hvor videospillet 'Mind Diver' var nomineret. Jeg har arbejdet som lyddesigner på projektet. Det er et awardshow, der afholdes i forbindelse med Game Developers Conference i San Francisco, hvor der er omkring 30.000 besøgende fra hele verden.  Støtten fra markedspuljen gjorde det muligt for mig at mødes og netværke med mange aktører fra spilbranchen, og derigennem forbedre mine muligheder for at afsætte mine kompositioner og lyddesign til videospil i udlandet."

Fanny Wree Albrektsen

"Jeg har modtaget støtte til min eksport tur til LA hvor jeg bla har arbejdet med artister som Grammy-nominerede Fridayy, Tyla Yaweh, Oh Geesy og LondonOnDaTrack.  Støtten gjorde helt enkelt at jeg havde råd til at være og transportere mig rundt i LA, der bare er en kæmpe by og en dyr by at leve i ikke mindst. Mit forår i år, hvor jeg brugte støtten har resulteret i en sync i "Madden NFL 24”-spillet, udgivelser med amerikanske artister som Fridayy, Oh Geesy, KalanFRFR, TraeTwoThree og 03 Greedo og ligeledes et meget større netværk af sangskrivere og producere, der arbejder med verdens største artister og som jeg langsomt men sikkert vokser sammen med og får spillet mig ind på banen i artist-rummene også. Jeg har været meget taknemmelig for støtten fra DPA i år."

Kristian ”HossyBeats” Langberg 

Der blev i 2022 uddelt 1.238.662 kr. i Akut markedspuljen og der er i 2023 uddelt 666.874 kr. Indtil videre. Puljen har frist 9 gange årligt, så du kan altid søge til en pludseligt opstået mulighed. Læs mere og søg puljen her. 

  

Udover Akut markedspuljen administrerer DPA også følgende Koda Kultur-puljer: 

Writing camp-puljen – næste frist 31. august 

Uddannelsespuljen – næste frist 31. august 

PR & Promotion – næste frist 26. oktober 

Den faglige pulje – løbende frist 

Arbejdsophold i London og L.A. – næste frister 31. august og 28. september

Du kan finde alle bevillinger under Koda Kultur her.