DPA

For komponister og tekstforfattere

Writing Camps

DPA står for flere forskellige sangskrivercamps i løbet af året, som man som medlem af Koda kan ansøge om at komme med på og få mulighed for at arbejde og co-write med sangskrivere, komponister og producere - både fra Danmark og udlandet.
Nordisk Sangskriveruge. Foto: Kim Vadskær

Netværkstur til L.A.

Flere og flere danske sangskrivere og producere tager til Los Angeles for at skrive sange til internationale artister og få et netværk i den amerikanske musikbranche. Derfor har DPA også skræddersyet en branchetur, som man som sangskriver, producer eller komponist kan søge om at komme med på hvert forår og efterår.

DPA kan være behjælpelig med at udvide dit netværk i byen, men det er vigtigt, at du også selv har gjort forarbejdet og fx arrangerer egne writing sessions/møder. DPA vil stå for at arrangere et netværksarrangement i L.A. med lokale branchefolk samt et formøde i DK inden afrejse, hvor DPA deler erfaringer og gode råd til L.A. Du skal som deltager selv være indstillet på at stå for planlægning af din rejse og fx selv booke flyrejse.

Læs de elektroniske postkort fra de sidste ture her og her

Hold øje med ansøgning til L.A. Netværksturene under Nyheder

___________________________________________________________________________________________________________________________

Nordisk Sangskriveruge på Bornholm
Siden 2012 har DPA arrangeret 'Den nordiske sangskriveruge'. Bornholm danner i maj/juni rammen om ugen, hvor professionelle sangskrivere fra hele norden kommer og sammen på én uge skal skrive en række sange - og engelsk er forbudt, når sangteksterne skal nedfældes. Formålet med ugen er at udbygge samarbejdet og udveksle erfaringer og inspiration med vores nordiske kollegaer. Sangskriverugen afsluttes med en koncert, hvor de nye sange fremføres.

Næstformand i DPA, Jørgen Thorup, der er en af hovedkræfterne bag sangskriverugen på Bornholm fortæller: "For os danske sangskrivere er det meget vigtigt med et stærkt nordisk netværk, fordi vi står over for de samme udfordringer med et lille sprog og derfor også et lille marked, når vi skriver på vores modersmål. Men når vi samarbejder, får vi hele Norden som potentielle lyttere til vores sange og således et langt større marked."

Se video fra Nordisk Sangskriveruge 2017

"Sångskrivarveckan på Bornholm var en fantastisk möjlighet för mig som låtskrivare att lära känna och skriva musik tillsammans med musiker som jag annars nog aldrig skulle stött på. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så produktivt som det blev. På fyra dagar skrev jag fem låtar! Tre tillsammans med  andra låtskrivare från Norge, Finland, Sverige och Grönland, och två stycken på egen hand", siger den svenske sangskriver Cecilia Nordlund, der er medlem af den svenske komponistforening SKAP.

Hold øje med ansøgning til Nordisk sangskriveruge 2021 under Nyheder

___________________________________________________________________________________________________________________________

Nashville Writing camp
I efteråret 2015 inviterede DPA et hold sangskrivere fra Nashville til København for at deltage i DPA's Nashville Writing Camp med danske sangskrivere. Det blev en forrygende og arbejdsom uge med erfaringsudveksling på tværs af kontinenter, co-writing og nye sange - og derfor er Nasvhille Writing Campen blevet en del af DPA's tilbud.  der kommer derfor til at være en ny camp i efteråret 2018.

Se video fra Nashville Writing Camp 2016 og læs mere om ugen
Se også video fra Nashville Masterclass og Writing Camp 2015

"Vi havde en session om dagen i de fire dage - med de forskellige amerikanske sangskrivere. For mit vedkommende foregik de to af dem i mit studie på Amager, og de andre to hjemme hos mig selv. Jeg havde nogle virkelig gode sessions med co-writing og ikke mindst dybe, personlige samtaler med fire nye, gode venner. Jeg fik fire færdige sange ud af det, hvoraf de to er i spil til at komme med på mit næste album. De to andre skal produceres og præsenteres for forlag i DK og USA." (Esben Svane, deltager på Nashville Writing Camp 2015)

Hold øje med ansøgning til Nashville Writing Camp 2019 under Nyheder

___________________________________________________________________________________________________________________________

Airplay Camp
Målet med DPA's Airplay Camp er at skabe nye sange med fokus på den kommercielle kreativitet og med potentiale for det altafgørende airplay.

Læs om sidste Airplay Camp 2018 her og se video fra Airplay Camp 2016 her 

"Målet er at samle både de erfarne kræfter og nye talenter. Der er optimale betingelser for at skabe nye netværk og frem for alt at skrive nogle fede sange, der har potentiale til at få et kommercielt liv og masser af airplay. Personligt føler jeg, at det vigtigste er netværket og de nye samarbejder, der opstår, når talenterne mødes i fire intensive dage." - Marcus Winther-John, tovholder på Airplay Camp

Hold øje med ansøgning til Airplay Camp 2019 under Nyheder

___________________________________________________________________________________________________________________________
Der er mange, der gerne vil deltage på DPA’s projekter...
DPA’s projekter er finansieret af Kodas Kulturelle Midler. De gør en række gode, faglige tilbud mulige uden brugerbetaling. Hvis du bliver tildelt en plads på et af disse projekter og bliver forhindret, er det meget vigtigt, du meddeler det til DPA så hurtigt som muligt, så en anden kan få gavn af pladsen. Hvis du melder fra under to uger før projektet finder sted, og det ikke drejer sig om ekstraordinære omstændigheder som dødsfald i nærmeste familie eller sygdom, skal du selv dække udgifterne til flybillet, hotel/Airb&b, medmindre DPA finder en afløser til din plads.