DPA

For komponister og tekstforfattere

Skriv og netværk i USA

1. juli 2013
Pressemeddelelser
DPA samarbejder med Bands of Tomorrow om en ny konkurrence for unge sangskrivere. Vil du co-write i Nashville og netværke i LA? Kom til USA med DPA og Bands of Tomorrow
Foto: Bands of Tomorrow

DPA, foreningen for professionelle komponister, sangskrivere og tekstforfattere og Bands of Tomorrow, et musiksite med fokus på vækstlaget i dansk musik, er gået sammen om en ny konkurrence for unge sangskrivere. Som ung sangskriver kan det være svært at finde midler til at netværke i udlandet og få optimale betingelser til at skrive nye sange. Derfor vil DPA og Bands of Tomorrow gerne støtte de talenter i Danmark, der skal skabe fremtidens musik og tekst.

DPA og Bands of Tomorrow tilbyder derfor en plads på den eftertragtede sangskrivertur til LA og Nashville for professionelle sangskrivere til en upcoming sangskriver, der får muligheden for at komme to uger til USA og netværke og co-write – med rejse og ophold betalt.

”Bands of Tomorrow er netop stedet, hvor morgendagens talenter mødes og derfor vil vi gerne sammen med DPA, invitere de unge sangskrivere, der har brug for en håndsrækning, til at sende deres materiale ind til screening, så de kan få en chance for at være del af en professionel sangskrivertur til USA, hvor man kan styrke sit netværk og producere materiale”, siger Simon Mark Sørensen fra Bands of Tomorrow.

Invester i de gode sange - det kommer tilbage
Sangskriveren Thomas Stengaard, der bl.a. står bag årets Grand Prix vinder 'Only Teardrops’, har tidligere været med på DPA's USA-tur og sidder i konkurrencens dommerpanel, han siger om turen: ”Hvis man vil have sin musik ud i USA eller England, så har jeg oplevet, at det er godt at skrive sammen med nogle, der har engelsk som modersmål. Teksterne bliver ofte mere interessante sprogmæssigt, end hvis jeg sidder herhjemme på Amager. Så den investering, det er at sende danske sangskrivere til USA, tror jeg på, kommer tilbage i form af gode sange, der har potentiale på det internationale marked”.

Deltag i konkurrencen
Frist for at sende din ansøgning ind er 12. august 2013. Du skal kunne rejse til USA i uge 40 og 41, 2013.

Tilmeld dig her
Klik her og tilmeld dig sangskriverkonkurrencen via facebook

Eller tilmeld dig via Bands of Tomorrows hjemmeside: bandsoftomorrow.com/dpa

I dommerpanelet sidder sangskriver Thomas Stengaard (tidligere deltager på USA-turen), sangerinde og sangskriver Clara Sofie (skal deltage på USA-turen i år), Rasmus Fjelsted (DPA-ansvarlig for turen) og Simon Mark Sørensen (Leder af Bands of Tomorrow).

Man behøver ikke være medlem af DPA for at deltage.
Brug fx Dropbox eller Soundcloud, når du skal lave et link til din musik i ansøgningsformularen. 

Læs mere om USA-turen for sangskrivere
Kom til USA og få inspiration til din sangskrivning. Co-write med amerikanske sangskrivere i Nashville og kom til foredrag med branchefolk fra inderkredsen i LA. Du bliver del af en gruppe af otte professionelle danske sangskrivere på tværs af genrer, der rejser sammen til Nashville og LA.

For yderligere information
Constance Hegner, DPA (presse og kommunikation): constance@dpa.org, mobil: 31 32 92 19
Mathilde Lunderskov, DPA, mathildelunderskov@gmail.com, mobil: 25 75 02 95
Rasmus Fjeldsted, DPA, info@starpeople.dk, mobil: 22 30 11 41
Simon Mark Sørensen, Bands of Tomorrow, simon@bandsoftomorrow.com, mobil: 60 87 78 96

Baggrundsinfo om USA-turen
DPA’s USA-tur har til formål at inspirere og udvikle deltagerne. Deltagerne vil kunne bygge videre på eksisterende netværk i forbindelse med turen eller nyde godt af det netværk, DPA har opbygget i LA og Nashville. Målet er at deltagerne kommer hjem med ny viden om branchen, inspiration til egen karriere samt indgang til et netværk, som der kan bygges videre på. 

Program for rejsen Rejsen varer i alt to uger: Én uge i Nashville + én uge i LA Fokusområder for de to destinationer:

Nashville har fokus på det skabende

LA har fokus på forretningsdelen.

Nashville Hver dag får du som deltager mulighed for at co-write med professionelle sangskrivere fra Nashville. Om aftenen er der sociale arrangementer, herunder middag med sangskriverne fra Nashville, besøg på historiske spillesteder, og koncerter med aktuelle og/eller legendariske navne, der fortsat er aktive i Nashvilles livemiljø. Desuden indeholder ugen i Nashville også én studiedag, hvor man som deltager får mulighed for at få indspillet grundbånd med Nashville musikere – enten en af de sange, der er skrevet på turen, eller materiale medbragt hjemmefra. Hver deltager får ca. 45 min til disposition og indspilningerne udleveres til eget senere brug. 45 min kan virke som kort tid, men musikerne er både dygtige og hurtige - og til dags dato er rigtig mange af indspilningerne blevet brugt til senere udgivelser.

LA Fokus på branchen herunder: Afsætningsmuligheder inden for film, tv, spil og traditionel udgivelsesform. Ugen indeholder 5 key-note-sessions. Vores erfarne kontaktperson Tess Taylor indleder første dag med en intro til branchen: Hvordan man sælger sig selv i USA, og hvilke ting man bør lægge vægt på, når man som dansker tager kontakt til en potentiel amerikansk samarbejdspartner. Tess besvarer også meget gerne spørgsmål og giver individuel feedback hvor muligt og deler ud af sit store kontaktnet for deltagernes individuelle brug. De øvrige keynotespeakere er folk fra musikbranchen, der afsætter musik til film, tv-serier eller dokumentar eller på anden måde er centralt placeret i forhold til afsætningsmuligheder.

I LA har vi ligeledes kontakt til danskere "der har succes i Los Angeles". Vi forsøger, i det omfang det er muligt, at holde middage med disse, så vi som deltagere kan få lidt "insiderviden" om, hvordan det er at gøre karriere i LA. Vi har bl.a. mødtes med Peter Steengaard, der arbejder tæt på Dianne Warren og også med det danske producer team DeeKay.

Desuden vil turen rumme mulighed for lidt sightseeing på egen hånd én til to dage. Det står deltagerne frit for selv at arrangere co-writes i LA. Dog gerne uden for de tidspunkter hvor der afholdes keynotesessions.