DPA

For komponister og tekstforfattere

Virga - 'Ildfluer'

2. oktober 2017

Med udgivelsen af debut-EP'en 'Ildfluer' træder Virga ind på den etablerede kunst- og kulturscene og placerer sig et sted midt imellem lyrik og musik. Virga består af digter og forfatter Nikolaj Johansen og musiker Nicolas Koch-Simms, som siden 2014 har arbejdet på at forene deres respektive genrer.

”'Ildfluer' handler om at føle sig forladt i livet, om på samme tid at kæmpe mod og acceptere alt det svære,” fortæller Nikolaj Johansen. ”Med blandingen af ord og musik udforsker vi alt det skrøbelige og sårbare i tilværelsen, kærlighed, tab og begær, følelser som på samme tid er universelle og private. Inspirationen til teksterne kommer både fra det nære og fra den levende og vilde natur omkring os.”

Spoken word-genren sætter det talte ord i centrum og blev i Danmark kendt igennem bl.a. Dan Turèll som satte musik til ordene. I Virga benyttes en elektrisk udgave af det middelalderlige musikinstrument drejeliren til at skabe et sanseligt lydunivers, hvor melankolske, snerrende og harmoniske toner underbygger og går i dialog med teksterne. Genren er i dag kendt fra kunstnere som Jørgen Leth og Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter, og her er Virga et nyt og alternativt skud på stammen.

Med koncerter og optrædener på alt fra musikscener og teatre til forfatterskoler og museer over hele Danmark, har Virga bevist at deres musik og tekster har en bred interesse blandt både publikum og arrangører. Siden duoens opståen har Virga fungeret som uofficielle ambassadører for den danske Spoken Word Festival i Odense, og det er også her, at EP'en Ildfluer blev sluppet løs.