DPA

For komponister og tekstforfattere

Veitner - 'Vores vinger kan få støvet igen'

25. april 2019

Christian Veitner har trådt frem på scenerne, som medspiller i toppen af dansk og international rock, blandt andre med James Thomas, Maggie Bjorklund (Jack White), Peter Smith, Michael Grondahl (Jeff Buckley) og senest som studie- og livebassist for både det danske indieband Sterling og det legendariske rockband The Sandmen.

Veitner er melankolsk, elektronisk singer-songwriterpop og et personligt dansk tekstunivers, der selv om det slår nordiske mørke toner an, aldrig mister håb, humor og livsmod. Arbejdsophold og studiearbejde i Berlin smitter af på det elektronisk pulserende univers.

"Ep’en starter ud med første singleudspil 'Ikon'. En sang, der tager udgangspunkt i en pilgrimsrejse til en munkestat i Grækenland. Jeg søgte svar på meningen med det hele. Sangen handler om alt det, vi gør til Ikoner og prøve at finde svar og mening i. Og den handler om den erkendelse og smerte, der kan ligge i at stå med sig selv som eneste svar – at se sig selv i øjnene, der i spejlet.

'Chok' er anden sang singleudspil i forbindelse med ep-udgivelsen. Et digt til ungdommen, der blev til en sang og en hyldest til de kloge, unge mennesker, for dem er der mange af – nogle der vil noget med sig selv og hinanden.
En opfordring til at ryste os, der nu er blevet forældregenerationen – skubbe samfundet videre, rive ned og bygge op – Og de må gerne give os et Chok.

'Havet' sniger sig ind i flere sange. Et sted, hvor tankerne har plads, hvor man bare kan være. Havet giver ro og liv, men kan også være farligt og opsluge alt – lige som livet kan vende og den kurs, man har sat gå tabt - så må man håbe, man er en af ”dem, der tør at kaste anker i hjerterne igen.

'Randen' er en mørk sang, med et gran af morbid humor og En sang om at vandre gennem livet og fare vild for sig selv og vende tilbage igen til den elskede, mens tid er. Linien ”Jeg hilste på kragerne, men fortsatte mod enden” er en hilsen til udtrykket at være ”ude hvor kragerne vender”, men man vender ikke selv, men fortsætter mod enden. ”Tiden slår alting ihjel, så lad os mødes snart” er den lidt alvorlige, men også nære opfordring. Ud til randen og tilbage igen.

Den afsluttende 'Hjerte' er en sang om min kones stærke hjerte. Hun troede, at det slog unormalt stille, men lægerne sagde at det var fordi, det var stærkere end normalt - og det kom der en sang ud af. En følsom og respektfuld sang om ydmygheden og glæden ved at have et skønt og givende menneske i sit liv", udtaler Christian om albummets numre. 

Lyt til første single-udspil 'Ikon' på spotify her.