DPA

For komponister og tekstforfattere

Tamra Rosanes - 'Divided Heart'

27. marts 2019

Tamra Rosanes er kendt som Danmarks ukronede countrydronning. Men på sit kommende album viser hun nye sider af sit musikalske talent.

Home is where the heart is” synger Tamra Rosanes flere gange på titelsangen. En sætning, som slår en gennemgående tematik for albummets sange an - splittelsen mellem to steder, der begge føles som ens hjem. Den følelse kender den amerikanskfødte sangerinde selv meget til. Hun flyttede hertil for 44 år siden - siden har hun haft sit amerikanske ophav på den ene side og sin “nye” tilværelse i Danmark på den anden. Helt konkret resulterede dette i, at hun sidste år fik tildelt dobbelt statsborgerskab, så Tamra Rosanes kan kalde sig selv amerikaner og dansker på lige fod. 

Albummets sange tager tematisk udgangspunkt i historien om de godt 300.000 danskere, som emigrerede til USA i årene 1850-1920. En række af sangene på albummet er kendte danske klassikere fra salme- og højskolesangbogen, der her foreligger i engelsksprogede oversættelser. Disse oversættelser er lavet af danskere, der bragte sangskatten fra deres fædreland med over Atlanten til deres nye hjemland. Tamra fandt frem til disse sange efter et større researcharbejde i de danske arkiver i Nebraska og Iowa, på folkemindesamlingen i Washington D.C. samt på Det Danske Udvandrerarkiv i Aalborg.

Det er sange, som handler om danskernes tilværelse i det nye store land, om deres drømme, om længslen mod fædrelandet, om identitet og rødder og om de udfordringer, de mødte i deres jagt på den amerikanske drøm. Her trækker Tamra Rosanes også på sine egne erfaringer med at rejse den modsatte vej. Samtidig trækker tematikkerne også tråde op til nutidens komplicerede  problemstillinger om indvandring rundt i verden. 

‘Divided Heart’ er produceret og arrangeret af Noah Rosanes. Den musikalske tone på albummet er mørk og alvorsfuld - det er autentisk americana fuld af sjæl, længsel og skæbnehistorier om de håbefulde danskere som slog sig ned på prærien. 

Lyt til 'Divided Heart her.