DPA

For komponister og tekstforfattere

Stig Skovlind - 'Kom Ud'

9. juni 2017

'Kom Ud' er en helt ny sang af Stig Skovlind, der følger op på EP'en 'Kaffe & Kærlighed', som udkom i november. Sangen er en super iørefaldende opfordring til at lytte til sin indre stemme, der hvisker: "KOM UD". Ud af hamsterhjulet, ud af rollen som automatisk menneske og måske tænke det hele omvendt.

Hvad med at stikke af først? Hen hvor skyerne driver lydløst hen over himlen. Hen hvor tiden går med ingenting, mens drømmene og duften af græsset kilder i sjælen.

Stig Skovlind har som sædvanligt selv skrevet musik og tekst, og han kan noget med ord! Stig backes op af et super stærkt hold af danske musikere i "Kaffeorkestret" — som han kalder sit band — hvor de to eminente guitarister Nicolai Levring og Steffen Qwist igen brillerer med deres spil, der efterhånden er blevet én af Stigs sanges stærke signaturer.

Det smukke, enkle og vuggende guitararrangement bærer sangen ud over de danske vidder og inviterer til at slippe alt, hvad man har i hænderne og stikke af — ud i parken med sin termokande...

"Industrialiseringen og sidenhen teknologiseringen af vores verden har i høj grad bragt vores liv væk fra naturen og ind i større og større byer. Resultatet er, at vi nu skaber byrum, taghaver og åndehuller, for at vi som mennesker har adgang til en bid natur. Egentlig er det omvendt logik, for vi har al den adgang til natur, vi ønsker os, hvis vi bare lader være med at klumpe os sammen i bysamfund koncentreret rundt om arbejdstilbud, der i højere og højere grad samler sig i og omkring megabyer", mener Stig Skovlind. 

Lyt til singlen og se musikvideoen her