DPA

For komponister og tekstforfattere

Sterling - 'Sorte Tangenter'

23. oktober 2018

Sidste søndag i oktober overgår Danmark til vintertid. 
Sterling er vågnet op af sin dvale og leverer soundtracket til de mørke vinternætter med comeback-EP’en 'Sorte Tangenter'.
Efter otte års ildevarslende tavshed er Sterling klar med fire sange, der udforsker livets skyggesider.

EP’en åbner med 'Tsar Bomba', der er lige dele festlig og skrækindjagende. Den tager sin titel fra verdens største brintbombe nogensinde: Den sovjetiske Tsar Bomba.
Sangen følges af 'Mørket Vinder Ind', som berører det fortvivlende ved at se fede tider erstattes af magre, mens døden nærmer sig år for år.
'Sallingvej' handler om at se sit personlige mørke i øjnene – og slutte fred med det. For selvom éns sorte sider ikke er sympatiske, kan de alligevel rumme hårdtslående kvaliteter.
EP’en rundes af med 'Armen I Karmen'. På overfladen en beskrivelse af en køretur med en elsket – men også en underspillet udflugt med døden.

EP’en 'Sorte Tangenter' markerer Sterlings tilbagevenden til det musikalske landskab efter otte års tavshed. Bandet markerede sig stærkt i de glade 00’ere med tre albums og en EP, og dertil en stribe dansksprogede radiohits som 'Lyssværd', 'Ubesvaret Opkald' og 'Ikke rigtig i mit hoved'.

Sterling består af Ole Jeppesen, Jonas Linnet og Mads Nygaard.

'Sorte Tangenter' er skrevet, indspillet og produceret af Sterling.
Mix og master af Morten Bue.