DPA

For komponister og tekstforfattere

Sparrow - 'Silhouettes & Skeletons'

13. november 2017

Det er ikke altid nogen nem opgave, at forene et liv med forældreskab, voksenrollen og pynte det rigtige rugbrødsliv i samspillet med ’de mørke sider’ af livet og ar på sjælen, som Joy Morgans tekster udspringer fra. Efter 10 år undervejs, har duoen Sparrow sluppet skeletterne løs og sat vingerne fri med deres debutalbum 'Silhouettes & Skeletons'.

Det er Joy Morgan og produceren, Thor Finland der står bag og under navnet Sparrow. Thor Finland og Joy Morgans musikalske samarbejde går helt tilbage til den hedengangne hip hop-trio, Pelding’s albumudgivelse 'Spine', som gruppen udgav sammen med Joy Morgan i 2005. Et anmelderrost album som bl.a. gav dem en placering som P3’s Ugens Uundgåelige med singlen 'No Angel', en nominering ved P3 Guld i 2005 og indbragte en Danish Music Award i kategorien ”Årets bedste urbane udgivelse” i 2006. I 2007 fik Joy Morgan og Thor Finland første gang smag for deres fælles musikalske åndehul som senere lagde kimen til Sparrow. En duo som har fundet et musikalske fodslag med et unikt dna, som man da heller ikke er i tvivl om, blot ved at høre deres første singleudspil 'Earth and Sky'.

For når alt kommer til alt er Sparrow ikke leveringsdygtige i populære genklangende sing a long-sange eller soundtracket til glædesrusen på en dansk klubscene. Nok nærmere sange man sætter på playlisten, som et genrefyldt lydtæppe under middagsselskabet eller når man vil finde lidt trøst i musik med ondt i sjælen. Dog har sange som bl.a. 'Earth and Sky' noget dragende og melodiøst over sig, med sit banale og melankoliske omkvæd 'Love, love, love, I am earth and you are sky…', som måske godt kunne udvikle sig til lidt af en ørehænger

'Silhouettes & Skeletons' samt remix af Mashti & Jean von baden, er alle tilgængelige på iTunes, amazon, Spotify m.fl.