DPA

For komponister og tekstforfattere

Soluna Samay - 'Northern Wind'

28. maj 2019

I kølvandet på de to singler 'One More Reason to Hate Me' og 'This Time Around' er singer-songwriter Soluna Samay klar med EP'en 'Northern Wind', som er et stillbillede på den musikalske og personlige dannelsesrejse, hun har gennemgået de seneste år. En EP, som både har glimt i øjet, overskud, eftertænksomhed og afklaring. 

Der brænder en kreativ flamme af de sjældne i Soluna, når hun både forener americana, en nordisk stemning og latinamerikanske vibes i sit udtryk, der bobler af personlighed og nærvær.

'Northern Wind' er skrevet og produceret i samarbejde med Esben Svane (The Radar Post mfl.). Om dette samarbejde udtaler Soluna: "Han fandt bare den perfekte lyd og en produktion, som giver lydbilledet karakter og twist. Sangskrivermæssigt har jeg ladet mig inspirere af americana og min opvækst i Guatamala, men jeg er også draget af den skandinaviske scene, hvilket produktionsmæssigt kommer til udtryk".

Virkemidlerne er enkle, men effektive og smagfuldt doseret: sprød akustisk guitar og ambiente klangeflader finder gennem vuggende grooves, glockenspiel og diskrete blæsere vej til Solunas sødmefulde og selvsikre stemme. 

EP'en kredser om at føle en rodløshed, men samtidig være bevidst om, hvor man hører hjemme. De fem numre beskriver den emotionelle rejse, Soluna har været på, og den multifacetterede identitet, man får, når man vokser op i Guatamala og på Bornholm med en tysk far og en schweizisk mor.  
Ligesom det er tydeligt, at vi har at gøre med en stærk og reflekterende kunstner, som står bag musikken og teksterne. 

Lyt til EP'en 'Northern Wind' her.

Se musikvideoen til singlen 'Northern Wind' her.