DPA

For komponister og tekstforfattere

Sofia Hedia - 'Drømmespind'

25. januar 2019

'Drømmespind' er et tematisk album, hvor alle sangene koncentrerer sig om parforhold og drømmen om den lykkelige familie. Ud fra meget personlige oplevelser fortæller Sofias sange om kampen for at holde sammen på en lille familie, selvom ingenting er, som det skal være. Om at gøre sig fri af det drømmespind, som slører den egentlige virkelighed. Og om at komme ud på den anden side, hvor drømmen er gået i stykker og udsynet er et andet.

”Parforhold er crazy, det kan få de vildeste dæmoner frem i os, liv og død. Jeg har kæmpet fuldstændig vildt for mit eget ægteskab. Som skilsmissebarn har jeg altid bare villet den der far, mor og børn-idyl, som jeg så, de andre havde. Men jeg kæmpede for længe, jeg tillod for meget smerte. Jeg blev forblændet af en drøm, der holdt mig fanget. Til sidst var der ikke mere liv tilbage i mig, jeg måtte sande, at jeg var alene om at kæmpe og gå. Undervejs er de her sange blevet til i et forsøg på at rumme livet,” fortæller Sofia.

'Drømmespind' er Sofias andet album, og der er sket meget siden debuten Hudløs. Sofia har sammen med producer Aske Bode skabt et minimalistisk udtryk på 'Drømmespind', som lader melodierne eksponere deres styrke under Sofias varme vokal. Teksterne har deres følsomme udgangspunkt, men de er også blevet renere i deres form, i deres bevægelse mellem konkreter og talesprog og poetiske, metaforiske lag.

Lyt til 'Drømmespind' på Spotify her