DPA

For komponister og tekstforfattere

Signe Svendsen: 'Det forlyder'

25. marts 2020

Signe Svendsen udgiver sit 4. album, ‘Det Forlyder’, og nu kan hemmeligheden vist ikke bevares længere for det helt store publikum: Den fynske sangskriver synger med sit eget næb og med en så personlig, poetisk sprogtone, der gør hende til en sjælden fugl blandt sangskrivere.

Uden at have leflet for noget eller nogen har hun album for album lagt alen af personlighed til, og som hun fremstår på ‘Det Forlyder’, har hun nu kreeret sin egen niche i dansk musik.

På sin særligt lyriske facon løfter hun sløret for voksenlivets længsler og trængsler og tilføjer noget så sjældent som en anelsesfuldhed til sangskrivningen, myldrende fuld af finesse og nuancer.

Hun har fortsat sit samarbejde med producer Lars Skjærbæk, som i en mere sart og fintmasket version her trækker på sine erfaringer med ‘tilstands-rock’ fra sin tid som frontmand i Boat Man Love. Man har ikke travlt her, og der er højt til loftet i en sound, der klinger både af tidens syrede indierock, som man fx hører den hos The War on drugs, og af ny-folkemusikken, her og der med et ekko af skæv visesang.

Signe Svendsen har udgivet tre albums og turnerer både solo på scenen og med band. Hendes sang ’Hjemløse Hjerter’ fra 2013 er optaget i den nyeste udgave af Arbejdernes Sangbog og hun været nomineret til en DMA folk for årets sangskriver. Hun har i 2018 oprettet eget label og udgiver selv ’Det Forlyder’.