DPA

For komponister og tekstforfattere

Shy shy shy - 'Gloss'

25. marts 2019

Efter fem år på musikscenen og henholdsvis en EP- og en albumudgivelse i bagagen, er den charmerende danske duo Shy shy shy igen aktuel med en EP ved navn 'Gloss', som får følgeskab af en smuk musikvideo til nummeret 'Neon'.

De der har fulgt med i den populære og prisvindende TV-serie 'Doggystyle', som løb over skærmen på DR3 henover vinteren 2018, vil formentligt også vide, hvem Shy shy shy er. Det er nemlig duoen, der står bag titelnummeret Doggystyle (Pretty Please) ligesom de yderligere har skrevet to sange til serien.

Shy shy shys EP 'Gloss' indeholder de tre sange fra serien og yderligere to helt nye – 'Neon' og 'Feels Like Home'. De to nye sange, er ligesom de andre, inspireret af serien, men skrevet efterfølgende mens de to musikere bag Shy shy shy, Simon Kjeldgaard og Astrid Cordes, fulgte med i Doggystyle på TV. Om processen udtaler Shy shy shy:

”Først var det bare meningen at vi skulle skrive titelmelodien til serien, men da vi først var kommet i gang, kunne vi nærmest ikke stoppe igen. Anna Emma Haudal (Manuskriptforfatteren og instruktøren bag ’Doggystyle’) er exceptionelt dygtigt til at portrættere det moderne, selvoptagede og søgende menneske og det var næsten for nemt at kende os selv i historien.”

Det nye track 'Neon' fortæller historien om at møde nogen, som man er vokset fra, med en flabet, nærmest snakkende vokal oven på et langsomt og drevent lydspor med tung bas og støvede synthesizere. De to videofolk Dennis Morton og Mathias Strømfeldt har stået for en smuk slowmotion video, der zoomer ind på dét øjeblik to mennesker vokser fra hinanden. Temaet for sangene på 'Gloss' er at blive ”slået tilbage til start”, fordi livet falder fra hinanden og fortæller om alle de konfrontationer og refleksioner det medfører. De handler om det vi står tilbage med, når glansen falmer, hvilket har inspireret til titlen.

Lyt til 'Gloss' her

Se den flotte video til 'Neon' her