DPA

For komponister og tekstforfattere

Sarah Elgeti Quartet with Friends - 'Dawn Comes Quietly'

5. september 2019

Elgetis kvartet består, udover hende selv på sax, fløjte og basklarinet, af Anders K. Fjeldsted på bas, Nils Raae på keys og kromatisk mundharpe og trommeslager Henrik Holst Hansen. På det aktuelle album har Elgeti desuden udvidet besætningen med fire håndplukkede musikalske gæster, der hver især, både klang- og karaktermæssigt, bidrager til Elgetis egne kompositioner. De fire gæstemusikere er; Sidsel Storm (vokal), Søren Birkelund (klarinet), Marianne Eriksen (barytonsaxofon) og Alexander Kragelund (violin).

Sarah Elgeti er, rent fysisk, et petit menneske, med en forbløffende stor lyd. Hun komponerer og spiller nutidig jazz, der forener det lyriske udtryk med det pågående og ekspressive. Fra bløde ballader over funky latin grooves forbi bebop inspirerede swingnumre til skæve taktarter. Hendes kompositioner er melodiske og nærværende og består denne gang af både instrumentale og vokale numre. Elgeti tager afsæt i bl.a. egne tekster, der kredser om de arketypiske nordiske og græske mytologiske fortællinger om livets rejse. Elgetis musikalske sprog - hvad enten det er instrumentalt eller vokalt – fortæller om menneskets søgen, udfordringer, drømme, håb og ikke mindst troen på, at det alt sammen nok skal gå.

Albummet 'Dawn Comes Quietly' indeholder ni egne originale kompositioner samt to omarrangerede værker af Carl Nielsen.

Sarah Elgeti begyndte at spille saxofon på en musikefterskole i Danmark, instrumentet var med til at give hende en ro som hun ikke havde oplevet før og som hun håber med sin musik at kunne give videre til andre.

"Vores verden i dag er så præget af travlhed og vi bliver konstant bombarderet af enorme mængder af information. Jeg forsøger med min musik at skabe et behageligt rum, hvor man kan fordybe sig og slappe af. Det håber jeg, er lykkedes", siger Sarah Elgeti.

Sarah Elgeti er en passioneret musiker indenfor mange forskellige genrer. Hun har bl.a. spillet med Nils Raae, Phil Dwyer, Søren Bebe, Morten Schantz, Etta Cameron, Morten Ankerfeldt, Helle Marstrand, Finn Ziegler, Andreas Fryland, Lars H.U.G. og mange andre. Med sin egen kvartet har hun turneret i bl.a. Danmark, Frankrig, Norge og Tyskland.