DPA

For komponister og tekstforfattere

Pippelipop: 'Maybe, Maybe"

30. april 2020

Ude i den store verden er Danmark bedst kendt som verdens hyggeligste lille land hvor de farvestrålende H.C. Andersen-eventyr “Den lille havfrue” og “Den grimme ælling” er blevet skabt.

Men sandheden er, at Danmark er alt andet end eventyrligt en helt almindelig vinterkold, mørk og regnfuld morgen i november. Der er bare gråt og vådt.

Ved en skole i København afleverer travle forældre deres børn. Trætte og våde. Pludselig ruller en gammel bil, med store malede lyserøde hjerter på, op foran skolen. Ud af bilen vælter en far og hans søn. Drengen ligner en helt almindelige dreng, men faren vækker opsigt.

Han er klædt i tøj og sko i alle regnbuens farver. Fra baglommen hænger en pink rævehale og op fra reversen stikker en kæmpe solsikke. Og så synger han højlydt sit "faaaarveeeeel" til sin søn, der skynder sig væk fra sin pinlige far.

Det er Kalle B, som han hedder - en moderne gøgler, der elsker at skabe fest og farver, hvor end han går. Da han efter mange år som koncertarrangør, eventmager og DJ blev far til en lille søn, faldt det ham naturligt at begynde at synge sætninger til den lille baby, i stedet for at tale. “Nu skal du have skiftet bleeeee”, og "Er du suuuulten min dreng?", blev Kalles måde at kommunikere med sønnen på.

Til sidst havde han digtet en bunke sange om far/søn-livet med regnvejrsdage, cykelturen til børnehaven, indianere og at danse rundt i bar røv. Og typisk for Kalle, kunne han ikke nøjes med at synge sangene for sin søn. Selvom han synger som en brækket arm, måtte han bare have sangene ud til alle børn i hele Danmark. Så han ringede rundt til toppen af den danske musikbranche og fik en håndfuld af de største sangere til at synge alle hans melodier.

Og pludselig var det, der startede som helt private sange til Kalles søn, blevet sange som en masse danske børn og forældre kendte og sang med på under navnet Pippelipop. En succes var skabt.

Men typisk for Kalle B er det slet ikke nok at indtage Danmark – han vil ud og erobre hele verden. Med drømmen om at give alle verdens børn og deres forældre moderne kvalitetsmusik, har Kalle nu kastet sig ud i endnu et gigantisk projekt. Sammen med sangere fra England, Spanien og Tyskland udkommer 5 af numrene på Spansk, Tysk og Engelsk, så hele verden snart kan synge med på alt fra “Maybe, Maybe”, “Sonne und mond”, “Rata Voladora”, “Es Kann Ja Gut Sein”, “Vielleicht” og mange flere.

Kalles drøm er, at hans musik vil få børn og forældre i hele verden til at danse og synge og hygge sig sammen.