DPA

For komponister og tekstforfattere

Nis P.: 'Tankepost 2019'

30. januar 2020

”Sjov tid vi lever i, jo mere erfaren og klog man blir, jo færre gider at lytte”.
- Nis P. Jørgensen.

Underfundige, intelligente, rammende og eftertænksomme tekster tegner vel nok det bedste billede af denne alsidige kunstner, der må siges at være helt i en klasse for sig selv. Nis P. Jørgensen debuterede allerede som pladekunstner i 1970 og medvirkede i 1979 i Dansk Melodi Grand Prix med sangen Eja Eja og op igennem 80'erne og 90'erne stod den på en række koncerter med NisPisband og Den Udødelige Duo.

Nis P. er af den brede befolkning vel nok mest kendt for sine hits til Bamse som f.eks. I En Lille Båd Der Gynger, Hvorfor Går Louise Til Bal, Vi Er Levende Lys m.fl. En del vil sikkert også kunne huske rødstrømpesangen Kvindekompagniet, feriemareridtet Hula Hula Boys og ikke mindst natradioklassikeren Dæmonernes Bal.

Tiden går med hastige skridt, men der er stadig krudt i den gamle mester. Nye projekter er undervejs og på livesiden er det stadig bud efter Nis P.

Den nye single Tankepost rammer med reflekterende, empatisk og jordnær klang en følelse vi alle kender til og skal nu gøre tjeneste hos et publikum der er klar til at grave et spadestik dybere når det gælder kvalitet, tilstedeværelse og nærvær i nuet.