DPA

For komponister og tekstforfattere

Marcus Winther-John - 'Skriv hits & sælg dem'

9. november 2017

En af Danmarks mest succesfulde sangskrivere udgiver en bog med guldkorn og anekdoter igennem 20 års virke som leverandør af hits til ind- og udland.

Hvordan skriver man et hit?
Hvordan afsætter man en sang til andre artister?
Hvad er musikbranchens uskrevne regler?

Engelskfødte Marcus Winther-John har været usædvanlig langt omkring på sin musikalske rejse, der startede i `94 som sanger/sangskriver i bandet Inside The Whale. Sammen med Dizzy Mizz Lizzy & Kashmir (den såkaldte Grønne Bølge) definerede de dansk rockmusik i 90’erne og fik deres folkelige gennembrud med sangen (og nu officielle evergreen) Hvor er tiden der ta'r os.
Efter bruddet med hvalen og med co-writer credits på hovedparten af Tim Christensens debutalbum 'Secrets On Parade', på cv’et voksede efterspørgslen hurtigt på Marcus’ sangskrivningstalenter. Siden da har Marcus skrevet til udgivelser med en ualmindelig lang og varieret liste af hjemlige artister: Sanne Salomonsen, Mads Langer, Christopher, Barbara Moleko, Sys Bjerre, Julie Berthelsen, Ankerstjerne, Dicte, Peter Belli, Erann DD for blot at nævne nogen.

'Skriv hits & sælg dem' er opdelt i to dele: En kreativ og en kommerciel – for begge områder skal med, hvis du skal leve af at være sangskriver. Der er massevis af værktøjer, eksempler og en playliste til hvert kapitel så du kommer helt ind under huden på et vaskeægte hit. Efterfølgende fortæller bogen hvordan et hit finder vej til en artist og en udgivelse.

'Skriv hits & sælg dem' er den første danske sangskrivningsbog med så meget konkret viden om såvel musikkens kreative som kommercielle processer og så mange eksempler samlet ét sted.

'Skriv hits og sælg dem' er for dig, der ønsker en professionel sangskriverkarriere eller ønsker at blive endnu bedre til at skrive dine egne sange.

Bogen kan købes her