DPA

For komponister og tekstforfattere

Mads Westfall - 'Tanker i Hareskov'

5. januar 2018

I 1979 udgav Bjørn Afzelius ”Tankar i Havanna”, hvor han priste det kommunistiske Cuba i sammenligning med levevilkårene hjemme i Sverige. Nu har Mads Westfall givet sangen en helt ny dansk tekst, som sætter fokus på den flygtningekrise, der er nutidens største politiske og etiske udfordring.

”Det var min bror Mikkel, der kom med ideen om at vende historien på hovedet, så vi i stedet bliver mindet om, hvor godt vi har det herhjemme i forhold til de mennesker, der forsøger at krydse Middelhavet,” fortæller Mads. ”Jeg troede dog aldrig, jeg ville få lov til at indspille min efterfølger, fordi den på samme tid kan opfattes som en kritik af nutidens manglende empati og datidens manglende realitetssans. Men heldigvis er Afzelius' arvinger meget åbne over for at der bliver arbejdet videre med hans sange.”

'Tanker i Hareskov', som er arrangeret og produceret af Rasmus Bosse og mixet og masteret af Tor Bach Kristensen, viser Mads Westfall fra en helt ny og mere digital side rent musikalsk. 

Hidtil har han været mest kendt som folk-artist, med nomineringen som årets sangskriver ved DMA Folk 2015, flere landsdækkende turneer med visetrioen Halfdanskerne og 'Bedre sent end tidligt', som fik masser af airplay på P4, blandt højdepunkterne. De senere år har han desuden optrådt som solo-entertainer med showet 'DEJAVU', hvor han har skrevet sjove og tankevækkende danske efterfølgere til kendte klassikere. 'Tanker i Hareskov', der udkommer til download og streaming, er en mere alvorlig udløber af denne arbejdsmetode.