DPA

For komponister og tekstforfattere

Louise Dubiel - 'Det nye år'

19. december 2017

Sangen ”Det nye år” er en nytårssang til danskerne skrevet af sangerinde Louise Dubiel. Den er skrevet med hensigt om at den en dag skal blive en klassiker. I Danmark mangler vi en nytårssang, som alle kender, og som vi sammen kan synge med på hvert eneste år. En sang på højde med ”Happy New Year” af ABBA – men på dansk. En sang, vi kan lytte til ud på aftenen når vi render rundt oppe på taget med en flaske bobler i den ene hånd og enten en kæreste eller en proptrækker i den anden – alt efter hvor heldig man nu blev.

Nytårsaften er en helt særlig aften. Det er den aften, hvor vi kigger tilbage på det forgange år, og ser hvad der gik godt og hvad der gik skidt. Det er den aften, hvor vi beslutter os for fremover at blive bedre mennesker. Den aften, hvor vi binder et ønske på raketten og bestemmer os for et nytårsforsæt, som vi forhåbentligt kan holde denne gang.  Nytårsaften er på én gang vemodig og håbefuld. Vemodig, fordi vi tænker på dem vi mistede, de fejl vi begik og alt det vi ikke nåede i det forgange år. Håbefuld fordi vi tænker på fremtiden og hvad vi kan opnå i den. Nogle af os går endda hjem og skriver planer for det kommende år, eller skriver vore nytårsforsæt ned og gør alt hvad vi kan for at det nye år bliver bedre end det forrige. I Louise Dubiels verden er nytåret en form for genfødsel. En chance for at viske tavlen ren og starte forfra. Hun synger:

For nu slipper vi i går/ Og vi genopstår
I det nye årFor nu er vi klogere / Flyver højere
End i går / Vi genopstår
I det nye år

Sangen har fået en virkelig fin og flot musikvideo. Handlingen er udtænkt af Louise Dubiel og videoen er instrueret og produceret af Lekris Visuals. Den er filmet i Cirkus Arena og er en fin lille historie om venskabet mellem en akrobat og en klovn. Der skete flere pudsige ting i forbindelse med optagelsen af den musikvideo. Da videoen stadig var i idé-fasen, skrev  Louise en mail om den til sin veninde, men kom til at sende mailen forkert til en kvinde med akkurat samme navn. Kvinden læste mailen og svarede Louise, at selvom mailen tydeligvis var sendt forkert, ville hun da lige gøre opmærksom på, at hendes datter havde været på landsholdet i akrobatik. Og desuden var 14 år og meget smuk! Og således blev den kvindelige hovedrolle fundet!

Se videoen her