DPA

For komponister og tekstforfattere

Julie Maria - 'Danse Til Vi Dør'

3. maj 2017

...og når vi så har været stille længe nok, kan vi rejse os op og Danse Til Vi Dør

Julie Maria er tilbage med et album, der vil noget. Med dig og mig. Det er uden filter og fyldt med følelser - helt ærligt - og 100% Julie Maria. Med en stemme og en selvindsigt som de få, stiller hun skarpt på vor tids største paradoks: Mennesket der har alt, men mangler meningen. Efter års stilhed har Julie Maria muligvis fundet den. Meningen. Hun har i hvert fald skabt sit mest livsbekræftende og sanselige album til dato.

Albummet 'Danse Til Vi Dør' udspringer af de refleksioner og erkendelser, hun gjorde sig under en længere periode væk fra musikken, hvor hun var tvunget til at kigge indad.

En kraftig livsopbremsning, et barn og en masse tanker fulgte, da der til sidst blev stille. Og stilheden var påkrævet. Til tider enerverende. Men da roen og accepten endelig indfandt sig, blev den udgangspunktet for de sange der begyndte at blomstre frem igen. Sange der fik lov til at banke på uden at nogen forventede det. Mindst af alt hende selv.
"Jeg indså at mine mange år med musikken og de livslange ambitioner om at nå frem til stjernerne havde sat en stopper for glæden - og samtidig det helt åbenlyse i, at vi som kunstnere kun kan skabe ud af lyst, siger Julie Maria og fortsætter. I den påtvungne stilhed fandt jeg helt nye sider af mig selv. Jeg fandt en dyb mening i at være her, og jeg fik jordens dejligste søn. Herfra fik skabertrangen helt nye vinger og fra dette sted er sangene på mit nye album opstået", udtaler Julie Maria.

Julie Marias nye sange er skabt af et afklaret og sejt kvindemenneske, der har brugt sine spørgsmål, draget sine erfaringer og nu kan stoppe op et øjeblik og nyde udsigten… velvidende at der altid vil være blåtonede og disede dage. Der er noget bjergtagende, noget vindende og en befriende hengivenhed overfor livets store spørgsmål på 'Danse Til Vi Dør'. Og så er der rigtig meget af hente for den, der vil med på rejsen.
"Nogen mennesker bruger det meste af deres liv på at finde tilbage til deres ungdom. Jeg føler ofte, at jeg er født gammel, men med ungdommens udødelige trang – trangen - og lysten - til at danse til vi dør" afslutter Julie Maria.

'Danse Til Vi Dør' udkommer den 19. maj. Den 18. maj spiller Julie Maria sin første koncert sammen med sit band i flere år. Det sker på københavnske Jazzhouse og billetter kan købes her: http://www.jazzhouse.dk/jazzklub/julie-maria
For mere info. Kontakt Søren Falk Madsen, madsen@playgroundmusic.com eller Lewis P. Colston, lewis@playgroundmusic.com.