DPA

For komponister og tekstforfattere

Jonas & The Scratch Professer: '4ward Fast To Future'

19. maj 2020

Jonas er blevet hyldet som The Godfather of Scandinavian Soul af internationale medier. I 2016 vandt han priserne for Årets Kunstner og Bedste Video ved Scandinavian Soul Music Awards i Stockholm. I mere end 20 år har Jonas skabt sig et navn i genren soul, udgivet uanede mængder musik og tourneret over hele verden. Gennem årene har han krydset klinger med nogle af de største navne indenfor neo-soul genren, som Omar, John Legend, Joss Stone, Lynden David Hall og Bilal, og har kunnet sætte flueben ved de fleste punkter på ønskelisten.

Siden 2004, har Jonas brugt meget tid i London, og endda boet der i en årrække, efter han giftede sig med en britisk-vestindisk londoner, og stiftede familie. Her fandt han også et musikalsk partnerskab med multi-instrumentalist og producer The Scratch Professer, som er bror til den engelske soul legende Omar. De to fandt en øjeblikkelig magisk forbindelse, og et par af de sange de skrev sammen, endte på Jonas’ 2. album “W.A.I.T.T.” fra 2009.

En håndfuld af disse sange, har ligget gemt i skuffen i mange år, og kommer først nu op til overfladen. De 4 sange på “4ward Fast To Future”, har alle den unikke karaktér og specielle sound, som The Scratch Professer og Jonas har udviklet sammen. Og selvom hele EP’en indspillet, produceret, mixet og masteret på kun 4 uger i april 2020, under corona-isolation i Jonas’ families lejlighed i København, lyder det stadig meget som en tilbagevenden til hans neo-soul rødder, fra den tidlige karriere.

4ward Fast To Future udkommer 29. maj.