DPA

For komponister og tekstforfattere

Jakob Høgsbro - 'To Be or Not ...'

6. februar 2018
Saxofonisten og komponisten Jakob Høgsbro har lavet sin første udelukkende digitale udgivelse: ’To Be or Not To Be’. I løbet af ti numre boltrer han sig på den musikalske legeplads, både alene, i duo med den svenske basvirtuos Anders Jormin, og i trio med Klavs Hovman på bas og Morten Ærø på trommer. De små besætninger giver et luftigt lydbillede med masser af plads til legende indfald fra musikere, der hviler i sig selv – og i musikken.
Genremæssigt er der strejf af både nordiske og arabiske folketoner, og inspiration fra dansens og naturens verden. Det er jazz, der smyger sig om ørerne og varmer sjælen på en kold vinterdag.
 
Jakob Høgsbro laver til daglig masser af musik med børn, dygtige amatører, professionelle og andet godtfolk. Et af de steder, han får sin energi, er i studiet. Derfor har den nye udgivelse været et must, selv om skiftet til det rent digitale format er noget af en omvæltning: ”For en nostalgiker som mig føles det meget underligt ikke at have noget i hånden, når alt er indspillet, mixet og masteret,” siger Jakob Høgsbro. ”Men cd’ens endeligt skal ikke ødelægge min lyst til at forevige min musik. For at være eller ikke være, må jeg bare indspille.”
 
Musikken kan findes på blandt andet iTunes, Spotify og Tidal.