DPA

For komponister og tekstforfattere

Haab - 'Ocean Eyes'

28. januar 2019

'Ocean Eyes' er førstesinglen fra Haab. En virkelig smuk og catchy sang, som blev skrevet i vinteren 2018 og som, i al sin enkelthed, handler om emner som fascination, forelskelse og fryden ved kærligheden og dens genkendelighed med et omdrejninspunkt i teksten, der handler om følelsen af at blive elsket; ”A sound from the past is full of life, arises from the death with a new clear light”.

Bag Haab finder man den talentfulde sangerinde Hannah Sommer. Indtil Hannah var 13 år, voksede hun og familien op og var en del af frikirkemiljøet, hvor hendes far var præst og hvor musikken var omdrejningspunktet i hendes liv. I flere år optrådte Hannah rundt omkring i forskellige kirker, sammen med hendes tre søstre og deres far, hvor de fremførte forskellige salmer. Familien meldte sig dog helt ud af frikirkemiljøet tilbage i 2001. Selvom drømmen om at blive skuespiller i en årrække skubbede musikdelen til siden og, for en stund, lagde den helt på hylden, endte Hannah dog alligevel med at konkludere, at dét som virkelig betød noget for hende og hvor hun for alvor følte sig hjemme, var i musikken. Hun blev derfor også bevidst om, at hun måtte give musikken dén plads, som den havde længtes efter og krævet længe.

Haab er et nyt og interessant musikerprojekt, som trækker elementer fra både triphop og indiepop ind i et spændende genremix. Universet bag musikken beskrives bedst, som værende fint og sårbart samtidig med, at det kulminerer med en vis mørk og rå tyngde, der får musikken til at være svævende og jordbunden på én og samme tid. Melankolske stemninger båret af lette melodier. Ligeledes vil man som lytter også hurtigt opdage, at sangene fra Haab både byder på moderne samt gamle elementer i lydbilledet, som tilsammen skaber en stor dybde og nuance i musikken.

Lyt til 'Ocean Eyes' på de forskellige platforme her

Følg Haab på Facebook her