DPA

For komponister og tekstforfattere

Babylove & the Dangos - 'Never Cry Again'

24. september 2019

Endnu et helstøbt studiealbum er på vej fra the soldiers of ska and rocksteady – danske Babylove & the van Dangos. I løbet af de kommende 13 uger udgiver bandet 13 nye sange og 13 videoer, inden det samlede album The Golden Cage udkommer på vinyl 21. november. Den første single Never Cry Again er netop udgivet.

Nyt fra et af verdens bedste skabands
Babylove & the van Dangos bliver kaldt one of the best ska bands in the world af tyske Riddim Magazine og ligger ifølge Ox Fanzine i top-10 over verdens bedste skabands. Således placerer bandet sig i eliten inden for den jamaicanske genre ska og rocksteady. De seks musikere har for længst bevidst deres værd som et sprudlende liveband med over 700 koncerter i Europa og Asien, herunder Roskilde Festival, Spot, Smukfest, This Is Ska, Berlin Ska og Dynamite Ska. Det er derfor heller ikke uden grund, at udgivelsen følges op af en spillestedsturné i Danmark og Tyskland både i efteråret 2019 og foråret 2020.

Bag om albummet The Golden Cage
Babylove & the van Dangos’ sjette studiealbum har fået titlen The Golden Cage, da flere af sangene handler om, hvordan alt i vores samfund bliver målet og vejet i økonomisk gevinst. Penge er ikke længere blot midlet til at nå målet, men selve målet i sig selv, forklarer Daniel Broman, der er tekstforfatter og forsanger i bandet. Han beskriver albummet som en kommentar til det moderne samfund, som også de seks bandmedlemmer selv føler sig fanget i. ”Vi gør alt, hvad vi kan for ikke selv at sidde fast i rotteræset, og det er bestemt ikke let, når man ikke længere er 25 år”, forklarer Daniel Broman og fortsætter: ”Som et turnerende band forlader vi familie og venner for at komme ud og møde publikum. Det giver et meget unikt bånd. Ikke bare med hinanden i bandet, men også med alle de mennesker, vi har mødt gennem årene. Vi får et helt specielt drive, når vi sætter os ind i bandbussen, går på scenen eller indspiller i studiet. Det håber vi, man kan høre på pladen, som vi selv synes, er vores bedste til dato”.

Første single er ude på streaming og YouTube
De kommende 13 uger udgiver bandet hver uge en nye sang. Sangene og de tilhørende videoerne er produceret af bandet selv, indspillet old school på båndmaskine og mixet med analoge effekter. Den første sang, Never Cry Again, kan allerede nu ses og høres på alverdens streamingtjenester og på YouTube.

Følg release-maratonet på Babylove & the Dangos YouTube side her