DPA

For komponister og tekstforfattere

Aksglæde - 'PromilleRomantikken'

13. september 2018

”PromilleRomantikken” er dét, Jacob Aksglæde kalder den tid vi lever i. Det er tiden, hvor den yngre generation lader sig opsluge af festen og alkoholens berusende univers, og giver sig i kast med at prøve grænser af. Dette kan have sine konsekvenser, hvilket sangens hovedperson også finder ud af. I sangen vågner en ung fyr efter nattens strabadser, og husker den pige, han flirtede med. Problemet er bare, at han ikke kan huske, om deres flirt var mere end bare en fuld leg, eller om det faktisk betød noget.

Hovedpersonen i Aksglædes historie reflekterer og finder frem til, at sådanne aftener er ret almindelig nu til dags. Han konkluderer derefter lidt irriteret, at vi lever i ”PromilleRomantikken”; en tid i dansk kultur, hvor festen og flirten fylder meget, men man kan stå tilbage med halvtomme oplevelser. Men er det så alt sammen bare falsk, og bør de unge have mere eftertænksomhed? 

Ikke nødvendigvis hvis du spørger Aksglæde:
”Hovedpersonen kommer i tvivl om denne tomme følelse han oplever, er tidens skyld eller hans egen. Men havde han nogensinde mødt pigen, hvis han ikke havde været beruset? Man får jo lettere ved at møde personer, når man er fuld – talemåden "man skal høre sandheden fra børn og fulde folk” passer godt her", griner Jacob.