DPA

For komponister og tekstforfattere

#Voresmusik & jeres musik

22. maj 2017
Har du åbnet døren til dit værksted og delt din arbejdsproces på de sociale medier via #voresmusik?

DPA, Dansk Komponistforening, DJBFA og Musikforlæggernes synlighedskampagne #VoresMusik, der blev lanceret mandag den 3. april, skal give komponister og sangskrivere en mulighed for at fortælle om deres arbejdsproces. Og en platform hvor forbrugerne kan få et kig ind i værkstedet, hvor musikken bliver skabt.

Siden lanceringen har vi fået et større indblik i musikskabers arbejdsprocesser på de sociale medier: Karl William har åbnet døren til sit værksted og fortalt om processen bag værket "Forstenet" og hvordan han ofte finder inspiration i naturen. ANYA fortalte om processen bag singlen "Wasted Love" og om vigtigheden af gode samarbejder. Kim Vagn Wagner/KIM, Peter Bruun, Marie Højlund/Marybell Katastrophy, Jonas Rendbo, Pernille Sejlund (Official) og Anna Lidell/Teenage Love har delt deres arbejdsprocesser, og hvordan det føles, når deres musik bliver til andres musik.

Og vi har kigget med bag kulisserne, når I skaber jeres musik via hashtagget #voresmusik på Facebook og Instagram. Her har I bidraget til at starte samtalen om arbejdet med musikken ved at dele jeres arbejdsprocesser og oplevelser.

Eksempelvis fortalte sanger og sangskriver Caroline Ravn om hendes arbejdsproces på en helt almindelig fredag:
”Tit når man arbejder sammen (og specielt når man arbejder med folk på den anden side af Atlanten!) så foregår en del af arbejdet med at sende filer frem og tilbage og lytte og lave noter. Her sidder jeg og lytter til et foreløbigt mix af 'Morning Takes It All', som var den vi indspillede på Berklee College og music for et par uger siden. Jeg noterer mig f.eks. et par steder, hvor rumklangen bliver for stort et rum, jeg noterer balancen mellem strygerne og vokalen i C-stykket, hvor strygerne godt må få lidt mere af opmærksomheden, og til sidst f.eks. at bassen i introen bliver lige 'basset' nok, altså i frekvenstydelighed. 
Kl. 12.00 har jeg et møde med en producer, som jeg har fået kontakt til gennem fælles ven. Vi skal lytte og snakke, og se om vi måske skal arbejde sammen”.

Sangskriver Tine Mynster delte følgende tekst på Facebook i forbindelse med kampagnen:
"Wow, hvor må,det være fedt at kunne leve af din hobby?"... "Sådanne kommentarer hører jeg tit, og dertil svarer jeg altid: "ja, jeg føler mig også meget priviligeret". Musik er dog ikke min hobby - det er det jeg kan! Det er et arbejde ligesom så meget andet, det har et meget udadvendt udtryk, om jeg så må sige. At være kunstner - uanset om det er musik, maleri, keramik eller noget helt fjerde, er det et liv hvor man tager af hovedstolen - altså af sig selv. Men det er også et håndværk som alt andet, hvor man læner sig op af sig faglighed og erfaring. 
Men allermest er det et slid, der udover kreativiteten kræver entreprenørskab, ihærdighed, tålmodighed og uanede mængder af flid. Som alle andre iværksættere." 

Og Viggo Steincke inviterede os med ind i starten af en komposition og dens fortælling, der, som han selv siger, nok ender i en bog, eller måske en film - hvem ved? Se hans videobidrag her. 

Du kan følge og bidrage til kampagnen på:
facebook.com/dpaorg og på instagram under @dpa_musik og ved at følge hashtagget #voresmusik på dine billeder, video eller tekst.