DPA

For komponister og tekstforfattere

#VoresMusik

19. april 2017
Kampagnen #voresmusik er skudt i gang - du kan også være med til at starte samtalen på de sociale medier om processen bag musikken.

#VoresMusik – kom med ind i værkstedet

Vi kører forbi byggepladser, hvor fundamenter til huse støbes, går forbi bageren, hvor bagdøren stå åben til et bageri i fuld sving, vi kigger ind gennem glasvinduer på kontorbygninger, hvor notater skrives og excel-ark fyldes ved skriveborde. Men hvornår kan man følge skabelsen af et musikværk?

Musikken kommer færdig ud af højtaleren, men inden da ligger en lang arbejdsproces med nodeskitser og timer i studiet.
”Musikkens skabelse bliver ofte en usynlig proces, og usynlige processer har mange ulemper; blandt andet at det gør det svært for komponister og sangskrivere at sætte en fair pris på deres musik, der svarer til den arbejdsindsats, de har lagt for dagen”, siger Bent Sørensen, formand for Dansk Komponistforening.

Derfor er Dansk Komponistforening, DJBFA, DPA og Musikforlæggerne gået sammen om kampagnen ”#voresmusik”, der blev lanceret mandag den 3. april. Kampagnen skal give komponister og sangskrivere en mulighed for at fortælle om deres arbejdsproces. Og en platform hvor forbrugerne kan få et kig ind i værkstedet, hvor musikken bliver skabt.

Kampagnen har en række ambassadører, blandt andre Karl William, Jonas Rendbo, Kim Vagn Wagner og Anya, der vil tage os med bag kulisserne i arbejdet med deres sange. Kampagnens omdrejningspunkt bliver hashtagget #voresmusik, som alle komponister, sangskrivere og musikforlæggere opfordres til at bruge for at tage del i samtalen og sprede budskabet på de sociale medier.

”Vi tror og håber, at kampagnen vil være med til at starte en samtale om det at skabe musik. Et stykke musik falder ikke bare ned fra himlen, men er ofte et resultat af en længere kreativ proces – en proces, der også involverer andre end den kunstner, der fremfører sangen”, fortæller Ole Dreyer, formand for Musikforlæggerne i Danmark.

Luk døren op til dit værksted
I filmen her åbner ANYA døren til sit værksted, og fortæller om sin arbejdsproces som sanger og sangskriver. Hun fortæller om, hvordan hun altid har musikken med sig – når hun jammer i studiet, reflekterer over oplevelser, og når hun cykler igennem Københavns gader. Men at det er i de professionelle samarbejder, at hun får skabt de færdige værker.
Se også Kim Vagn Wagner/KIM, Peter Bruun, Marie Højlund/Marybell Katastrophy, Jonas Rendbo, Pernille Sejlund (Official) og Anna Lidell/Teenage Love fortælle om deres proces og publikums modtagelse af musikken her.

Du kan også være ambassadør og være med til at starte samtalen på de sociale medier om processen bag musikken ved at anvende hashtagget #voresmusik. Du kan dele opdateringer om projekter, oplevelser med processer eller historier om, hvordan publikum har taget imod din musik. Derudover opfordrer vi dig til at dele, kommentere og like kampagnens videoer, og desuden lade dig inspirere til at uploade din egen video om dit arbejde med musikken under hashtagget #voresmusik.

Synlighedsindsatsen #voresmusik er finansieret af Kodas Kulturelle Midler 

Du kan følge og bidrage til kampagnen på:
facebook.com/dpaorg og på instagram under @dpa_musik og ved at følge hashtagget #voresmusik på dine billeder, video eller tekst.

For yderligere information, kontakt:
Constance Hegner  
Kommunikationsansvarlig
DPA – for sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere
T: +45 31 32 92 19 

#VoresMusik - ANYA