DPA

For komponister og tekstforfattere

Virtuel tur til L.A.

26. juni 2020
I denne uge løber NordicLA’s virtuelle camp af stablen. Her kan du læse om en af de danske deltageres oplevelse med campen.

I denne uge løber NordicLA’s virtuelle camp af stablen. Her er en række nordiske sangskriver- og producer blevet udvalgt til at arbejde med nogle rigtig dygtige folk fra musikbranchen i Los Angeles.

Under normale omstændigheder havde dette indebåret en tur til den amerikanske vestkyst, men det kunne af gode grunde ikke lade sige gøre i denne omgang. I stedet er de blevet ”connected” til L.A. hjemme fra deres egne studier til en uges virtuel song camp.

Uundværlige kontakter
En af de tre danskere der er med, er producer Julian van Kranendonk, der udgiver musik under navnet Julian Javan. For ham har det været en stor oplevelse at deltage i campen:

”Forløbet med NordicLA har indtil videre givet mig et indblik i L.A.'s sangskrivermiljø, og givet mig nogle uundværlige kontakter i den amerikanske musik industri. Og så er det nogle virkelig dygtige sangskrivere der deltager i campen”, siger Julian van Kranendonk, der også har lært meget af den ”amerikanske måde” at arbejde på: ”De arbejder hurtigt, effektivt og hvis de har en idé, man som producer måske ikke er helt vild med, er de ikke blege for at droppe den med det samme og finde på noget nyt.”

En lille smule starstruck
At få muligheden for at få feedback fra folk, der har arbejdet med de helt store artister, har særligt gjort stort indtryk på Julian:

”Det fedeste øjeblik var nok da Dj Swivel, som har arbejdet med Beyoncé, Tiestö og Chainsmokers, ringede til mig personligt på Zoom, for at sige hvor vild han var med et beat jeg havde sendt ham. Jeg var måske, for første gang i mit liv, en lille smule starstruck.”

Selvom man ikke kunne komme fysisk til L.A. i denne omgang, ser Julian frem til forhåbentlig at kunne komme det snart:

”Jeg håber på at kunne besøge L.A. engang i fremtiden, når rejseforbuddet er hævet. Det er ikke hver dag, at man får telefonnumre og mailadresser på nogle af de helt store kanoner i den amerikanske musikindustri. Det har altid været en af mine store drømme at blive etableret i L.A., og med de kontakter vi nu har fået, kan det faktisk blive til en realitet”.

 

Campen er arrangeret i samarbejde mellem NordicLA og DPA med støtte fra Nordisk Kulturfond. Projektet er muliggjort med midler fra Koda Kultur.