DPA

For komponister og tekstforfattere

Vi skal gøre en forskel

21. marts 2018
"Forhåbentlig vil medlemmer af DPA om 100 år synes, vi har gjort en forskel for rammerne for kommerciel og populær musik og tekst", siger DPA's formand Niels Mosumgaard i anledning af DPA's 100 års jubilæum.

Kære medlemmer og samarbejdspartnere

I år fylder Danske Populær Autorer 100 år. Det, der har slået mig, når jeg har læst gamle medlemsblade og vedtægter fra starten af det forrige århundrede, er, at selve sagen er den samme nu som for 100 år siden. Vi er gået fra grammofon til streaming, fra revy til i dag også at have medlemmer, der skaber K-pop til det asiatiske marked. Men grunden til at danske tekstforfattere, producere, komponister og sangskrivere samler sig i DPA er stadig, at man ser det at skabe musik og tekst som et erhverv, hvor der skal betales for produktet – ligesom i alle andre erhverv.

I har forhåbentlig modtaget vores 100 års magasin med posten (ellers kigger I bare ind forbi kontoret og får et eksemplar). Magasinet har fokus på vores forening igennem 100 år og den verden vi er en del af. Om måske 25 år, 50 år eller forhåbentlig 100 år vil nogle medlemmer af DPA måske læse det – og forhåbentlig vil de synes, vi har gjort en forskel.

Vi ses den 11. april i Bremen Teater - en dag i populærmusikkens tegn, hvor vi vil kigge fremad mod de næste 100 års populærmusik i Danmark. Hvordan sikrer vi gode rammer for skabelsen af musik og tekst til markedet? Hvordan styrker vi vores musikeksport? Hvordan får vi en uddannelse i Danmark, der fokuserer på den kommercielle sangskrivning? Jeg håber, du kommer og er del af debatten.

På vegne af DPA's bestyrelse

Niels Mosumgaard, formand for DPA

Læs mere om datoer i april her for fejringen af 100 års populærmusik og tekst - samt DPA's generalforsamling