DPA

For komponister og tekstforfattere

Stream livekoncerter

2. august 2013
Alle de koncerter, som du gerne vil se og høre, men ikke har mulighed for at komme til, kan du fremover få sendt direkte til din telefon – live.

En ny app ’SubCell’ gør det muligt at streame livekoncerter på din telefon. Konceptet tilgodeser både fans, der gerne vil opleve en koncert fra publikumsarealet i en bedre lydkvalitet eller som måske ikke har tid og penge til at komme til selve koncerten og derfor må høre og se den hjemme.

 Og kunstnerne vil selv kunne bestemme om deres koncerter skal være tilgængelige på den nye app ’SubCell’ og de kan selv sætte prisen på ”e-billetterne”. 
 
Samtidig kan man som musikfan have god samvittighed, når man streamer en koncert, fordi dette er en 100 procent musikerstyret model, hvor de udøvende kunstnere og komponister/tekstforfattere tjener hovedparten af pengene. 
 
Et tilbud på musikernes præmisser
DPA’s formand Ivan Pedersen fremhæver det positive ved kunsternes medbestemmelse over det nye produkt.

”Den enorme livs forandrende virkning, som internettet på meget kort tid har haft for producenter udøvere og ikke mindst for skabere af musik i alle genrer, gør det ekstra dejligt at høre, at teknologisk udvikling, nu også skaber en ny indkomstmodel, der rent faktisk gavner de rigtige mennesker i alle led af musikkens vej fra ide til forbruger.  Det bliver bare endnu bedre af, at det er en dansk ide, som nu er udviklet og klar til markedet. Man var som komponist, producent og udøver næsten ved at vænne sig til, at man helt havde tabt kontrol på nettet med egne kunstneriske frembringelser, at andre aktører, streamingtjenester og forbrugerne bestemte alt, og faktisk også nærmest selv satte prisen.Men denne nye teknologi giver gode muligheder, for at skabe en forretningsmodel, hvor vi kunstnere igen har lidt at skulle have sagt over vores egen produktion. Det er da en fantastisk udvikling synes jeg.”

Den nye opfindelse gør det for første gang muligt at opleve en koncert i fuld udstrækning mens den finder sted - og betale et lille beløb for fornøjelsen. Ved hjælp af app’en SubCell kan du streame lyd og billede fra koncerter, første gang bliver søndag den 11. august på Smuk Fest i Skanderborg, når MLTR (Michael Learns To Rock) fejrer deres 25 års jubilæum på den internationale rockscene.

 Ved premieren er oplevelsen gratis for de første 10.000, der melder sig til.

For de efterfølgende koster koncerten 2 dollars (cirka 12 kr.)  

Hvordan streamer jeg koncerter?
SubCell kan downloades fra Apples og Googles appmarkeder.
Efter installationen, går du ind i SubCell og vælger koncerten på listen over events.
Er der ikke det antal e-billetter på din konto, som koncerten kræver, får du mulighed for at købe disse via din Apple- eller Googlekonto. For at benytte SubCell skal man være koblet på WiFi eller stabil 3G forbindelse.
 
Hvordan ser det økonomiske ud?
App’en er udviklet af firmaet AUDUX, der har sikret, at forvaltningsselskaber og kunstnerorganisationer har godkendt metoden, hvorefter pengene bliver fordelt mellem alle parter. De udøvende kunstnere sætter selv prisen for transmissionen,

De udøvende (nogle gange i aftale med deres musikselskaber) får således den største bid af omsætningen, komponister/tekstforfattere får deres forhandlede procentdel direkte forvaltet gennem Koda, ligesom der er tænkt på både Audux og live-event- arrangøren i værdikæden.
 
Download app her
https://itunes.apple.com/app/subcell/id658329506?mt=8%20
https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.audux.subcellconcert