DPA

For komponister og tekstforfattere

Skriv hits & sælg dem, II

10. oktober 2017
Hvordan pitcher jeg min musik til andre? Hvordan skaber jeg et godt branchenetværk? Og hvordan får jeg styr på kontrakter og aftaler? Den 8. november indbyder DPA, DJBFA og Koda til anden og sidste del af medlemsarrangementet ”Skriv hits & sælg dem”.

Til det første arrangement satte vi fokus på sangskrivningen. Nu er turen så kommet til at kigge nærmere på processen bagefter, hvor du skal til at afsætte og skabe interesse for din musik.

Du kan bl.a. høre om

  • Demoer - krav til en demo, producerens rolle, 4 gode råd til din demo.
  • Aftaler og kontrakter- forlag, managers, splits.
  • Sangpitching - hvordan og til hvem, den gode tone, afslag.
  • Networking- hvordan får man et branchenetværk? Hvordan bruger man det? 

Arrangementet ledes med kyndig hånd af sangskriver, musiker og forfatter Marcus Winther-John. Han får besøg af Pilfinger (sangskriver) og Christian Møller (Head of A&R, Universal Music).

Arrangementet livestreames fra Koda.dk her, hvor du også kan se det første arrangement fra den 27. september, hvor vi snakkede sangskrivning. 

Vil du læse artiklen fra sidste arrangement, så finder du den her

Tid og sted
Onsdag den 8. november 2017. Kl. 16:30-19:30. Lautrupsgade 9. 2100 København Ø
Arrangementet er gratis. Tilmeldingsfrist 6. november - medmindre arrangementet bliver fuldt booket før fristen. 

TILMELD DIG HER

Om Marcus Winther-John
Som 12 årig flyttede den engelskfødte Marcus Winther-John til Danmark. I 1994 pladedebuterede han som sanger/sangskriver i bandet Inside The Whale. Sammen med Dizzy Mizz Lizzy & Kashmir (den såkaldte Grønne Bølge)  definerede de dansk rockmusik i 90’erne. Efter to engelsksprogede albums og et hav af koncerter i Frankrig, Spanien, Tyskland og selvfølgelig Danmark tog de et overraskende skift og udgav i 1998 albummet Rebeller Uden Sag med deres største hit (og nu officielle evergreen) Hvor Er Tiden Der Ta´r Os. To år efter fulgte albummet Tænk Hvis Du Gik Glip Af Noget, og kort efter opløstes hvalerne for at udforske nye musikalske territorier hver for sig.

Marcus kickstartede en solokarriere med nummeret High On You, der blev Ugens Uundgåelige på P3, og i 2003 udkom solodebutalbummet Grow. Men med co-writer credits på hovedparten af Tim Christensens debutalbum, Secrets On Parade, på cv’et voksede efterspørgslen hurtigt på Marcus’ sangskrivningstalenter. Siden da har Marcus skrevet sange til udgivelser med en ualmindelig lang og varieret liste af hjemlige artister, f.eks. Sanne Salomonsen, Mads Langer, Christopher, Barbara Moleko, Sys Bjerre, Peter Belli m.fl. I film- og tv-verden har man også kunnet høre Marcus’ værker i form af X Factor-vindersange, Melodi Grand Prix-sange og placeringer i bl.a. Lego FriendsThe Vampire DiariesViolettaBlinkende Lygter m.m.

I de senere år har sangene også fundet vej op ad de udenlandske hitlister med topplaceringer i bl.a. USA, Tyskland, Korea, Spanien og Japan. Og endda med en topplacering på verdens samlede salgsliste (United World Chart) med det japanske band J Soul Brothers.