DPA

For komponister og tekstforfattere

Skriv hits & sælg dem

17. august 2017
Hvordan bliver jeg helt skarp på at skrive den gode tekst? Hvilke kreative metoder kan jeg bruge for at lave en fængende melodi? Og hvordan afsætter jeg efterfølgende min musik? Den 27. september indbyder DPA, DJBFA og Koda til medlemsarrangement.

Den 27. september indbyder DPA, DJBFA og Koda til medlemsarrangement, hvor du kan komme med til det første ud af to arrangementer, der tager udgangspunkt i sangskriver Marcus Winther-Johns nye bog 'Skriv hits & sælg dem' (release ultimo september).

Til dette første arrangement sætter vi fokus på de kreative processer i sangskrivningen. Her kan du få inspiration til nye værktøjer og metoder til at undgå de mest klassiske faldgruber, så din musik kan blive endnu bedre! Du får tips, gode råd og muligheden for selv at prøve nogen af metoderne af i små mini-øvelser undervejs.
“At skrive hits handler om at skærpe klarheden i sin sangskrivning, om det så er jazz, folk, pop, rock eller noget helt andet. Allerede i den kreative proces kan du optimere chancen for at din sang bliver et hit, enten for dig selv eller en hel anden artist", fortæller Marcus Winther-John.

Senere på året vender vi tilbage med anden del af arrangementet, hvor vi ser nærmere på, hvad du gør efter musikken er skrevet, og du skal afsætte og skabe interesse. Hold øje med dpa.org, hvor vi opdaterer med flere oplysninger om dette arrangement.

Arrangementerne ledes med kyndig hånd af sangskriver, musiker og forfatter Marcus Winther-John

Vi byder på lidt at spise og drikke efter arrangementet.
Arrangementet livestreames fra Koda.dk

Program kommer snarest.

Tid & sted
27. september 2017, kl. 16:00-20:00. Lautrupsgade 9, 2100 København Ø.
Dørene åbnes kl. 15:30.

Tilmeld dig via Kodas hjemmeside

Tilmelding er gratis men bindende. Afmelding senest kl. 10 på dagen.
Vi glæder os til at se dig!

Med venlig hilsen
Koda, DJBFA og DPA 

Om Marcus Winther-John
Som 12 årig flyttede den engelskfødte Marcus Winther-John til Danmark. I 1994 pladedebuterede han som sanger/sangskriver i bandet Inside The Whale. Sammen med Dizzy Mizz Lizzy & Kashmir (den såkaldte Grønne Bølge)  definerede de dansk rockmusik i 90’erne. Efter to engelsksprogede albums og et hav af koncerter i Frankrig, Spanien, Tyskland og selvfølgelig Danmark tog de et overraskende skift og udgav i 1998 albummet Rebeller Uden Sag med deres største hit (og nu officielle evergreen) Hvor Er Tiden Der Ta´r Os. To år efter fulgte albummet Tænk Hvis Du Gik Glip Af Noget, og kort efter opløstes hvalerne for at udforske nye musikalske territorier hver for sig.

Marcus kickstartede en solokarriere med nummeret High On You, der blev Ugens Uundgåelige på P3, og i 2003 udkom solodebutalbummet Grow. Men med co-writer credits på hovedparten af Tim Christensens debutalbum, Secrets On Parade, på cv’et voksede efterspørgslen hurtigt på Marcus’ sangskrivningstalenter. Siden da har Marcus skrevet sange til udgivelser med en ualmindelig lang og varieret liste af hjemlige artister, f.eks. Sanne Salomonsen, Mads Langer, Christopher, Barbara Moleko, Sys Bjerre, Peter Belli m.fl. I film- og tv-verden har man også kunnet høre Marcus’ værker i form af X Factor-vindersange, Melodi Grand Prix-sange og placeringer i bl.a. Lego Friends, The Vampire Diaries, Violetta, Blinkende Lygter m.m.

I de senere år har sangene også fundet vej op ad de udenlandske hitlister med topplaceringer i bl.a. USA, Tyskland, Korea, Spanien og Japan. Og endda med en topplacering på verdens samlede salgsliste (United World Chart) med det japanske band J Soul Brothers.