DPA

For komponister og tekstforfattere

Skole for sangskrivning

27. juni 2019
Stærkt samarbejde mellem Musikmetropolen, Aage Hagen, direktør i The Bank, Jakob Sørensen, Roskilde Kommune og DPA har gjort det muligt at søsætte en helt ny skole for kommerciel sangskrivning.

Processen har været lang og DPA har været med fra starten. Men nu er aftalen om en ny eliteuddannelse i kommerciel sangskrivning og produktion underskrevet af Roskildes borgmester Joy Mogensen (Red: Der nu er Kulturminister) og DPA’s formand Niels Mosumgaard, der også er formand for den nye uddannelse.

”I 2017 fik DPA lavet en undersøgelse der viste, at over halvdelen af sangskrivere og producere ikke har en uddannelse, der er relevant for deres arbejde med musik. Det har siden da været en prioritet for DPA at få en uddannelse i Danmark, der er relevant for de mange dygtige musikskabere, der arbejder professionelt med musik til markedet, men som ikke oplever at konservatoriet er det rette sted at uddanne sig. Derfor er jeg meget glad og stolt over, at det er lykkedes på to år at få opbakning til en ny uddannelse, som jeg tror, vil gøre en afgørende forskel for dansk musik i de næste generationer”, fortæller formand Niels Mosumgaard og understreger, at det kun er lykkedes at nå i mål med skolen på grund det stærke samarbejde mellem Musikmetropolens projektchef Marianne Fruergaard, tidligere uddannelsesleder på Rytmisk Konservatorium Aage Hagen og direktør i The Bank, Jakob Sørensen.  

Mere info 
Artikel om Sangskriverskolen i Politiken 

Niels Mosumgaard i Go’ Aften Danmark 

Hent DPA’s undersøgelse fra 2017

Læs Niels Mosumgaards kronik i Altinget om ’Musik som kreativt erhverv’