DPA

For komponister og tekstforfattere

Share with Care

6. august 2013
Slut med løftede pegefingre – ny kampagne peger på løsninger
Share with care

De lovlige løsninger findes allerede på nettet – hvis man vil streame eller downloade musik, men det er ikke altid, at brugerne kan finde de lovlige løsninger i det væld af digitale tilbud, som de møder hver dag. I foråret viste en undersøgelse fra Rettigheds-Alliancen at unge efterspørger, at det skal være meget nemmere at navigere på nettet, når de leder efter musik, film, litteratur etc.

At det skal være nemt, er netop formålet med den nye kampagne ’Share with Care’, der blev skudt i gang den 1. juli. Bag kampagnen står Rettigheds-Alliancen, hvor bl.a. DPA er medlem, Telebranchen (Teleindustrien og DI ITEK) og Kulturministeriet, der er gået sammen om en fælles oplysningskampagne. Det er første gang, at offentlige myndigheder, kulturelle brancheorganisationer og virksomheder er gået sammen om et lignende initiativ.

Budskabet i Share with Care-kampagnen er, at det er et fælles ansvar at opnå en digital kultur på nettet, der kan gøre kulturforbruget bæredygtigt.

Kampagnen skal bidrage til at styrke det almene kendskab til lovlige tjenester med kulturelt indhold, som f.eks. musik, film og litteratur på nettet. Kampagnen skal også oplyse om ophavsret, og prøve at påvirke brugeradfærden i retning af lovlige alternativer - og endelig søge at opnå en stærkere forståelse for - og indsigt i brugernes adfærd.

Hos DPA nikker formand Ivan Pedersen til initiativet ”Vi skal ikke slå folk i hovedet med ophavsretten, men vise at ophavsretten netop bærer alle de frembringelser, som ophavsmænd bringer til verden, og er med til at sikre, at der bliver råd til at skabe mere indhold. Hvis ’Share with Care’ kampagnen kan hjælpe med at tydeliggøre alle de lovlige tilbud, så brugerne foretrækker de bæredygtige tjenester, så er vi nået et godt stykke…”, siger Ivan Pedersen.

Læs mere om Share With Care
w
ww.sharewithcare.dk

Læs mere om Rettighedsalliancen 
www.rettighedsalliancen.dk

Hent undersøgelsen ’Unge efterlyser gennemsigtigt net’
www.rettighedsalliancen.dk/2013/03/rapport-unge-efterlyser-gennemsigtigt-net/

Kulturministerens digitaliseringsindsats
’Share with Care’ er del af otte initiativer som Kulturministeren har besluttet at gennemføre inden for digitalisering. Formålet er at bidrage til vækst i de kreative sektorer og medvirke til at begrænse piratkopieringen på internettet.
Læs mere her:
http://kum.dk/Temaer/Digitaliseringsindsats/Om-digitaliseringsindsatsen/