DPA

For komponister og tekstforfattere

Schlagerseminar 2020

17. december 2019
Ansøg senest den 15. januar, hvis du vil med på opholdet, hvor du får netværk i den tyske musikbranche. Alle medlemmer af Koda kan ansøge.
Foto: Nordkolleg

Du kan nu søge om at blive del af schlagerseminaret ’Der Schlager schlägt zu’. Seminaret bliver afholdt på kulturakademiet Nordkolleg v. Rendsburg i Schleswig-Holstein (www.nordkolleg.de) fra den 29. marts til 3. april.

Schlager nyder stor kommerciel succes i de tysktalende lande, og er en overordnet fællesbetegnelse for let fængende populærmusik. Flere tidligere deltagere, har gennem deres nye netværk, fået sange udgivet i Tyskland og Østrig.

"Jeg har fået et utroligt netværk til tyske sangskrivere, producere, artister, pladeselskaber og publishere, så jeg har kunnet positionere mig på det tyske marked. Indtil videre har jeg fået cirka 10 sange udgivet med forskellige kunstnere. Deriblandt 2 sange på et major label album, der gik ind som nr. 21 på den officielle tyske album-hitliste.” fortæller Jeppe Ibsen Lund, der er sangskriver/producer og tidligere deltager på seminaret.

På schlagerseminaret skrives og produceres sange i samarbejde med tyske tekstforfattere og producere. Der skrives målrettet til artister, der søger materiale til nye udgivelser.

Underviser på seminaret er Tobias Reitz, der er Tysklands førende tekstforfatter inden for schlagermusik. Han arbejder også for Celler Schule, som er en særlig skole for tekstforfattere inden for schlager- og populærmusik. Han har afsat over 1.000 tekster til store schlagerstjerner som f.eks. Helene Fischer, Michelle m.fl. 
Undervisningen vil foregå på engelsk.

Ansøg senest den 15. januar
Alle medlemmer af Koda kan søge om en plads på Schlagerseminaret.
Hent og udfyld ansøgningsskemaet her og send det til: tyskland@dpa.org

Ansøgningerne vil blive behandlet af tovholderne Rasmus Hedeboe, Micael Castor Andersen og Tobias Reitz. Ved spørgsmål kontaktes Micael Castor Andersen på: info@castor-visions.dk

Du kan forvente svar på din ansøgning i slutningen af januar.

Der er mange, der gerne vil deltage på DPA’s projekter...
DPA’s projekter er finansieret af Kodas Kulturelle Midler. De gør en række gode, faglige tilbud mulige uden brugerbetaling. Hvis du bliver tildelt en plads på et af disse projekter og bliver forhindret, er det meget vigtigt, du meddeler det til DPA så hurtigt som muligt, så en anden kan få gavn af pladsen. Hvis du melder fra under to uger før projektet finder sted, og det ikke drejer sig om ekstraordinære omstændigheder som dødsfald i nærmeste familie eller sygdom, skal du selv dække udgifterne til flybillet, hotel/Airb&b, medmindre DPA finder en afløser til din plads.