DPA

For komponister og tekstforfattere

Postkort fra Los Angeles

24. oktober 2019
"Udover at vi fik skrevet en masse gode sange, var det enormt lærerigt at sidde med sangskrivere, der har skrevet kæmpe hits igennem tiden, og se hvordan de griber sangskrivning an" - Her er et lille postkort fra de sangskrivere, DPA sendte til Los Angeles på netværkstur.
Flere og flere danske sangskrivere og producere tager til Los Angeles for at skrive sange til internationale artister og få et netværk i den amerikanske musikbranche eller få gennembrud som artist. DPA sender hvert år to hold sangskrivere og producere over Atlanten og årets sidste hold er lige kommet hjem fra den målrettede netværkstur. Her kan du læse lidt om, hvad de fik ud af turen.
 


Frederik Schultz Madsen aka. Madson

I L.A. mødtes jeg med den amerikanske singer-songwriter, Kyle Emerson, som jeg selv havde kontaktet. Det viste sig at være et godt match, og vi fik i løbet af ugen skrevet på 2 sange, som vi vil færdiggøre snarest. Vi håber begge at kunne fortsætte samarbejdet i fremtiden. Tirsdag var vi alle til informationsmøde og pep talk hos Nordic LA – stiftet af Kristian Riis, hvor vi fik indblik i deres funktion, som ambassadør og brobygger i L.A., for folk fra Skandinavien. Jeg mødtes også med musiker, sangskriver og producer Anders Mouridsen (Cam, Pink, John Fogerty og Taylor Swift). Jeg spillede lidt af min musik for ham, både færdige og nye sange, fik feedback, og vi snakkede en masse om arbejdet med sangskrivning og om branchen i USA. Torsdag aften var vi samlet til netværksmiddag arrangeret af DPA og Viktoria Siff. Her havde folk taget gæster med, som de hver især havde samarbejdet med på turen. 

Turen har været noget af en øjenåbner. Det har været lærerigt og sundt at komme ud og snuse lidt til den internationale del af branchen. Jeg føler mig utrolig inspireret, og turen har givet mig meget med på vejen. Både ting som jeg kan bruge med det samme, men også ting, som gør det nemmere for mig, at planlægge en lignende tur i fremtiden selv. Turen er et springbræt. Jeg er meget glad og taknemlig for, at DPA gav mig muligheden. 

Malthe Guldberg
Jeg brugte turen til LA til at arbejde på en EP til en amerikansk artist. Derudover havde jeg nogle sessions med Stella Santana. DPA havde sat en netværksmiddag op, hvor der blev inviteret både danske og amerikanske musikbranchefolk, hvilket åbnede op for nogle nye fede bekendtskaber. Derudover var vi på besøg hos Nordic LA, som gav nogle pointers til, hvordan man som dansker gør sig interessant på det amerikanske marked. Alt i alt har der været masser af sessions og møder på programmet, som har plantet nogle frø til fremtidige samarbejder. Turen har været helt igennem fed, og en rigtig god introduktion til en by, der har så meget at byde på rent musikalsk.

Line Gade 
Jeg har haft så mange fantastiske sessions i Los Angeles! En kvindelig norsk producer, Gucci Caliente, hvor vi virkelig sparkede noget kvindebagdel, en session i grammyens tegn med den fantastiske Brandyn Burnette, en spirituel gospel session med Mynority, en dyster Phil Collins møder Billie Eilish session med Dillon Deskin og den sidste dag arbejdede jeg med finske Teemu på toplines til Fast and the Furious. Jeg er så taknemmelig og overvældet over at møde så mange fantastiske mennesker, og over at få lov til at føle og udtrykke så store følelser. DPA har sat nogle øjenåbnende og relevante møder op med Nordic LA og Rune Westberg (Beth Hart, Adam Lambert, og Colbie Caillat.) og både disse og netværksmiddagen har været en stor hjælp til at forstå både branchen og hvilket liv, jeg går i møde. Og jeg er mere end nogensinde overbevist om, at jeg skal ud og erobre herredømmet. Get ready!

Rasmus Søegren
Jeg skulle arbejde med Ericka Jane som også var i Los Angeles for at skrive til hendes kommende Ep. Min Publisher Anders samt Erickas mannager Thomas havde sat en masse sessions op for os, vi havde stort set fået planlagt sessions hver dag hele ugen. Jeg er super glad for, at vi havde noget konkret vi skulle arbejde på. Det gjorde at det var lettere at tage i sessions med forskellige writere. Ud over at vi fik skrevet en masse gode sange, var det enormt lærerigt at sidde med sangskrivere, der har skrevet kæmpe hits igennem tiden og se, hvordan de griber sangskrivning an (på både godt og ondt ). 

Det er så fedt, at der findes et organisation som DPA, der gør det muligt for unge musikere, der ellers ikke ville have råd til at tage til Los Angeles for at arbejde. Jeg kan kun anbefale at søge den tur!

Daniel Michael Victor
Jeg havde første session om søndagen med en fantastisk sangerinde Brianna som jeg havde en lang og produktiv session med, Vi skrev en kærlighedssang til pitch hos hendes publishing, der fokusere på Disney Channel i LA. De næste to dage havde jeg sessions og fik produceret et meget anderledes sonisk univers, end jeg er vant til derhjemme. Tirsdag havde vi en introduktion i Nordic LA hvor vi fik en masse gode råd og kontakter vi kunne tage fat i på turen. Bla. Dylan fra Nordic L.A. er mit team (Trinity Music) og jeg i gang med et samarbejde med allerede.
De sidste dage arbejdede jeg med en producer Nalasa, vi skrev til hans artister, og vi er igang med at planlægge et besøg til Danmark, hvor vi kan skrive til de artister, jeg har sammen med mit team Trinity Music.

Jeg har allerede aftalt at komme tilbage til L.A. med mit team og bruge de kontakter, jeg fik på turen på forskellige projekter. Jeg glæder mig til at komme tilbage snarest, og vil tage derhen med en styrket forståelse og et bedre netværk end før. Det har været en virkelig god tur og jeg er meget taknemmelig og glad for at DPA har arrangeret turen, da det har været en vigtig udvikling og oplevelser for livet.

 

 

Netværksturen er muliggjort med Kodas Kulturelle Midler